NOS

NOS

Politie Rotterdam: ‘Als wij niet hadden ingegrepen had iedereen nu een woning’

De politie van Rotterdam heeft hard opgetreden tijdens de Woonopstand op zondag. Vandaag geven ze hiervoor een verklaring. “Iedereen heeft het recht om te demonstreren, maar er zijn ook grenzen. Als wij niet hadden ingegrepen had iedereen nu een betaalbare woning.”

De chef van de Rotterdamse politie geeft toe dat er inderdaad geweld is gebruikt bij de ontruiming van de demonstratie. “Maar als we dat niet hadden gedaan, was het helemaal uit de hand gelopen. Wie weet hoeveel mensen dan nu een huis zouden hebben. Het is onze taak om dat te voorkomen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De verklaring van de Rotterdamse politievoorlichtster is door redacteur Matthijs volledig uit de duim gezogen.
Toevallig weet ik wat zij wel gezegd heeft: “Demonstreren tegen woningnood doe je maar thuis”.

De Speld pretendeert nota bene een betrouwbare nieuwsbron te zijn. Ook daarom kan ik volslagen onzin niet waarderen.

Reageer