Shutterstock / Dutchmen Photography

Shutterstock / Dutchmen Photography

Hoekstra niet ontslagen: ‘Belastingontduiking is kabinetsbeleid’

Demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra investeerde jarenlang in een brievenbusfirma op de Britse Maagdeneilanden, blijkt uit de Pandora Papers. Premier Rutte reageert op het nieuws: “Collega Hoekstra heeft niets onoorbaars gedaan. Investeringen via de Maagdeneilanden wegsluizen is al jaren beleid van dit kabinet.”

“Het pleit voor de heer Hoekstra dat hij ook privé ons beleid zo grondig weet door te voeren”, vertelt Rutte. “Ook Nederland is al jarenlang een paradijs voor mensen die niet zo veel op hebben met belasting betalen. Helaas doen de Britse Maagdeneilanden en de Kaaimaneilanden het net nog ietsje beter dan wij. Dat Hoekstra daar op eigen houtje ervaring heeft opgedaan is een geweldige asset voor ons als kabinet. Daar kunnen we heel trots op zijn. Wat een klasbak.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoekstra heeft ongetwijfeld zelf zijn wandaden laten lekken om ook als k(n)aagdier het zinkende kabinet te kunnen verlaten. Toch zal hij verantwoordelijk blijven voor het beleid tot zijn ontslag. Lekker puh.

Reageer
gravatar

Het gaat maar om ‘n 25000 euro. Duidelijk een dwaalspoor, daarvoor ga je niet moeilijk doen. De rest van de miljoenen zijn nog weggewerkt.

gravatar

Weer een wegwerpminister om te verwijderen. Nog even en ik ben aan de beurt om vele maanden minister te zijn, tot ze ontdekken dat ik een keer vergeten ben de drol van mijn hond op te ruimen. Einde verhaal, maar wel wachtgeld.

Reageer