YouTube NOS

YouTube NOS

Grapperhaus verzweeg kennis van megafraude in augustus 2020: ‘Had toen bruiloft’

Demissionair minister Ferdinand Grapperhaus heeft de Kamer verkeerd ingelicht over zijn kennis van een megafraude van landsadvocaat Pels Rijcken. Waar hij beweerde pas in maart 2021 hiervan op de hoogte te zijn, wist hij hier in werkelijkheid al in augustus 2020 van. Grapperhaus legt nu uit hoe dat kan: “Niet veel mensen weten dit, maar ik had in augustus 2020 een bruiloft.”

“Als je trouwt, vergeet je toch snel wat je nog meer hebt gedaan die maand”, zegt Grapperhaus. Het zorgde volgens Grapperhaus voor de misverstand dat hij pas een half jaar later voor het eerst zou weten van de fraude door notaris Frank Oranje, die 11,2 miljoen euro stal van klanten van het advocatenbureau, waaronder de Staat. “Die tijd is voor mij een grote roze wolk, snapt u? En daarnaast: 11,2 miljoen euro is ook maar gewoon een bedrag. Dat staat niet in verhouding met de liefde.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

★★★★★

Matthijs heeft de politieke satire als een van de de weinig redactieleden goed in de pen. De relatie van de heisa rond een huwelijksfoto van minister Grapperhaus en de fraude door notaris Frank Oranje is een briljante vondst.

Matthijs, ga zo door. Laat mij genieten.

Reageer
gravatar

Doe toch maar, want volgens mij hoort hij bij bepaalde k(n)aagdieren die het zinkende kabinet maar al te graag willen verlaten.

gravatar

Ik wil mezelf wel laten oppakken, maar de politie is te druk met QR controles bij cafés, friettenten, lunchrooms, en dat gezellige terras waar ik voor het eerst tegen mijn schoonmoeder heb opgereden.

Reageer
gravatar

Schandelijk, is voor fraude ook niet een QR code nodig ? Hier moet Grapjeshuis snel werk van maken en dan zelf opstappen. Het wordt me toch een meute ex-ministers.

Reageer