NOS

NOS

Remkes onderzoekt optie van nieuwe verkiezingen met 4 partijen

De formatie leek in het slop te raken, er waren na vandaag helemaal geen opties meer over. Maar toch gloort er hoop nu informateur Johan Remkes heeft bekendgemaakt toch nog een optie te willen onderzoeken: nieuwe verkiezingen met vier partijen. 

“Deze optie verenigt het beste van alle werelden”, legt Remkes uit. “Het volk mag opnieuw gebruik maken van zijn democratisch recht en anderzijds krijg je geen eeuwig gekonkel van wie nou precies met wie en wie waar nou weer op moet stemmen.” De informateur benadrukt dat nieuwe verkiezingen met vier partijen echt de allerlaatste optie is, maar dat hij het wel kansrijk acht.

“Uit mijn gesprekken blijkt dat er ook vier partijen zijn die bereid zijn om over hun schaduw heen te springen en mee te doen aan verkiezingen.” Welke partijen dat precies zijn, daar wil de informateur nog niet te veel over kwijt. “Dat is iets wat we nog nader moeten gaan onderzoeken.”

Vanuit D66 is er al kritiek geuit, de partij vraagt zich af welke vier partijen mee zouden mogen doen aan de nieuwe verkiezingen. “Wij willen in ieder geval geen nieuwe verkiezingen met de ChristenUnie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die verkiezingen worden alsmaar duurder wanneer iedereen maar mee mag stemmen!

Ik stel voor dat ik een kiescollege van goede mensen formeer op wie iedereen kan vertrouwen.

Die maken dan uit wie er in het kabinet gaan zitten.

Een 2e kamer is dan niet eens meer nodig.

De 1e kamer was altijd al onzin.

En hup, vooral ook weg met dat oubollige koningshuis!

Reageer
gravatar

Waarom niet een dictator benoemen voor pakweg 8 jaar ?
Dat geeft stabiliteit en sluit goed aan bij de huidige situatie.
Democratie is voor watjes. En O ja, wie anders dan Marcus Ruttius zou de dictator moeten zijn ?

gravatar

We hebben ze 1x gevraagd wat ze van de EU vonden. Maar als je dan met z’n allen het foute antwoord geefr, dan houdt het gewoon op.