NOS

NOS

Remkes onderzoekt extrademissionair kabinet

Johan Remkes ontvangt woensdag negen partijen uit het politieke midden om de kabinetsformatie een laatste kans te geven. Naar verluidt stuurt de informateur aan op een extrademissionair kabinet.

“Weinig mensen weten wat een extrademissionair kabinet is. Het is een beetje een exotische variant”, zegt politiek verslaggever Marleen de Rooy. “In de kern komt het erop neer dat het een totaal vleugellam kabinet is, waar meerdere partijen in de Kamer zich aan verbinden, zónder zich vast te leggen op steun.”

In de praktijk betekent dat dat partijen elkaar continu voor rotte vis uitmaken, elkaars ministers laten vallen, grote besluiten over de toekomst doorschuiven, voortdurend roepen dat de Tweede Kamer wél missionair is, deals achter de schermen sluiten en vragen om transparantie.

“Het verschil met een gewoon demissionair kabinet is dat echt een hele brede groep partijen er een puinhoop van maakt”, legt De Rooy uit. “Remkes ziet dat als enige geloofwaardige mogelijkheid om nog recht te kunnen doen aan de verkiezingsuitslag.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In een extrademissionair kabinet neemt Stef Blok 8 ministeries waar, is er ondanks een wooncrisis geen (waarnemend) minister van Wonen, is Mark Rutte premier en steunt de PvdA ieder voorstel van de VVD.

Reageer
gravatar

Verkiezingen, ja graag. Wat is fijner voor “den eerlijken mensch” dan een CDA dat rond de 6 zetels uitkomt ?
Hadden mijn goede ouders dit nog maar mogen meemaken !

gravatar

Als je elke maand een extra inkomen wilt verdienen… zoek dan niet verder! Dit is een geweldige kans voor iedereen om $ 22.537 tot $ 29.468 per maand te verdienen terwijl ze in hun vrije tijd op hun thuiscomputer werken … Ik doe dit voor 2 maanden en vorige maand verdiende ik mijn eerste salaris! !!! Meer informatie over deze website…

>>>>>>>> https://earningforusahere.gq/home-jobs-here