Youtube / de VSNU

Youtube / de VSNU

Ingrid van Engelshoven pleit voor minister van Cultuur

‘Op die portefeuille zou eigenlijk iemand moeten zitten’

Demissionair minister van Engelshoven vindt dat er in het volgende kabinet een aparte minister van Cultuur moet komen. “Op die portefeuille zou eigenlijk iemand moeten zitten.” zei ze vanochtend in de ministerraad.

Van Engelshoven wijst erop dat er nog erg veel moet gebeuren om de problemen in de cultuursector aan te pakken: “Ik ga er niet over, maar mochten ze mijn advies vragen: ik denk dat het heel belangrijk is dat er iemand komt die zich met ‘cultuur’ gaat bezighouden.”

Het Europees parlement beschouwt kunst en cultuur als essentieel voor het herstel na corona en heeft daarom veel geld hiervoor gereserveerd. Tot nu toe is Nederland samen met Bulgarije het enige land dat hier nog geen plan voor heeft ingediend. “Belachelijk!” aldus een boze van Engelshoven. “Hier moet echt iemand op gezet worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is een enorme stap maar ik stel doldriest voor om te overwegen een eerlijke minister te benoemen. Dat is pas een cultuurschok. Ha-ha, geintje, lukt toch nooit.