YouTube : de VSNU

Minister: ‘Komende werkloosheidscrisis betekent grotere kans dat je studentenlening wordt kwijtgescholden’

Veel studenten worden hard getroffen door de coronacrisis: ze lopen studievertraging op en lopen inkomsten van bijbanen mis. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven kwam vandaag gelukkig met positief nieuws: “Een zware financiële crisis betekent ook een grotere kans dat jullie lening over 30 jaar wordt kwijtgescholden.”

Van Engelshoven kwam eerder in opspraak, omdat ze studenten in nood adviseerde om meer te lenen. Met deze verduidelijking hoopt ze meer begrip voor die uitspraak te krijgen. “De kans dat je later genoeg verdient om alles terug te kunnen betalen wordt steeds kleiner, dus wat dat betreft is het als student mooi boffen nu. Het lijkt nu misschien even vervelend om studiepunten en inkomen mis te lopen, maar na 2050 hebben jullie nergens meer last van. Daarom moet je maximaal lenen nu.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ingrid van Engelshoven is duidelijk iemand van de babyboomgeneratie. Als typische boomer (gratis onderwijs, vast contract, uitstekende pensioenvoorziening etc etc) heeft ze er geen benul van dat de tijden zijn veranderd.

Boomers met hun ultra consumer-gedrag zijn de oorzaak dat alles nu uit de hand loopt. 👨🏻‍🦳👩🏻‍🦳

#OkayBoomer

Corrie.

Reageer