Shutterstock: Nancy Beijersbergen

D66 betreurt vertrek Van Engelshoven: ‘Jammer, we zoeken juist nieuwe gezichten’

D66 vindt het jammer dat Ingrid van Engelshoven heeft besloten niet terug te keren in het nieuwe kabinet. De partij benadrukt voor Rutte IV juist op zoek te zijn naar nieuwe gezichten.

“Wij respecteren de keuze van Ingrid en bedanken haar voor haar inzet als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen in de afgelopen vijf jaar”, zegt D66-leider Sigrid Kaag. “Tegelijkertijd betreuren we haar vertrek zeer. We willen in de nieuwe ploeg graag vers bloed. De frisse blik van mensen die de weg níét weten op het Binnenhof. Bewindspersonen waarvan Nederland zegt: ‘hee, die kennen we nog niet, interessant, laat het maar zien’. Nieuw elan.”

Als nieuw gezicht in het kabinet heeft D66 nu staatssecretaris Steven van Weyenberg (Infrastructuur en Waterstaat) op het oog.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het probleem van Nederlandse kabinetten is dat vrijwel alle ministers en staatssecretarissen ooit rechten, politicologe of bestuurskunde hebben gestudeerd, dus geen enkel verstand hebben van het onderwerp van hun ministerie.

De uitzondering is het ministerie van onderwijs. Alle kabinetsleden, dus ook Ingrid van Engelshoven, hebben ervaring met basisonderwijs in hun jeugd.

Reageer
gravatar

Mark Rutte heeft geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Hij heeft daarom van zijn voorgangers geleerd hoe je het land jokkebrokkend kunt regeren.

gravatar

Inderdaad, je kunt geen Maitreya worden. Dat zullen echter weinigen willen.
Maar:
Je kunt als kind een man of vrouw worden, zelfs naar keuze tegenwoordig.
Als je geen timmerman bent, kun je er wel een worden. Enzovoorts…
Maar:
Als complottist kun geen wetenschapper worden.
En tenslotte:
Als vaccinatie-weigeraar kun je wel aan corona overlijden.

gravatar

Als ik nu eens Financiën ga leegroven worden er meer D66ers steenrijk. Sterker nog door extra inflatie wordt dadelijk iedereen miljonair! In mijn studie Arabische taal heb ik natuurlijk veel over financiën geleerd.