Omroep West

Omroep West

Bond van Net Afgestudeerden: ‘Leenstelsel afschaffen met terugwerkende kracht, anders houden’

Nu er tijdens de Algemene Beschouwingen twee moties over het leenstelsel zijn aangenomen, gaat de Bond voor Net Afgestudeerden (BvNA) nog eens de straat op voor een belangrijke boodschap. “Het leenstelsel moet nú worden afgeschaft met terugwerkende kracht! En anders behouden.”

“Het leenstelsel is een fout systeem dat enkel zorgt voor schulden, en er is weinig terug te zien van de investeringen in het onderwijs. Het heeft ervoor gezorgd dat net afgestudeerden voor de rest van hun leven een schuld bij zich dragen”, stelt woordvoerder Julie Koopmans (24), die net klaar is met haar studie en al die tijd van het leenstelsel gebruik heeft moeten maken. “Daarom vinden wij dat het nu moet worden stopgezet en dat de afgelopen jaren moeten worden terugbetaald, of dat het anders voor altijd moet blijven voor andere mensen. En wel nu!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De PvdA heeft jarenlang keihard gestreden om het leenstelsel ingevoerd te krijgen, zodat we nu de mensen blij kunnen maken met een dooie mus door als keutelpartijtje weer voor afschaffing te pleiten.
Het lijkt de verhuurderheffing wel!

Reageer