NOS

NOS

Kaag verklaart getreuzel rond evacuatie: ‘Wilde afrekenen met cultuur van geregel en geritsel’

Vanochtend berichtte de Volkskrant dat het kabinet de evacuatie van Afghaanse ambassademedewerkers maandenlang heeft uitgesteld. Toch staat minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag nog steeds achter het beleid. “Ik wilde afrekenen met die cultuur van geregel en geritsel die in de politiek is ontstaan.”

“Steeds vaker zijn in het publieke debat adviezen waar te nemen die politici ertoe moeten aanzetten sneller en daadkrachtiger te handelen. Die cultuur van echt dingen voor elkaar krijgen, dat geritsel en geregel, daar doe ik niet aan mee”, zegt Kaag. “Dat is niet waar politiek over moet gaan.”

"Ik vind dat een evacuatie langs de lijnen van de inhoud, met visie, moet plaatsvinden. Daarin ben ik misschien anders dan andere politici in Den Haag."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

★★★★★

Ik treuzel met mijn oordeel op dit artikel van Thom Egberts. Ook wij critici worden vaak verweten dat wij zouden regelen en ritselen met de bankbiljetten die wij door redacties krijgen toegeschoven.

Wacht even, ik krijg een berichtje van mijn Zwitserse bank.

Thom krijgt van mij vijf sterren. We zeuren er niet verder over.

Reageer
gravatar

Binnenkort ga ik weer die kant op om 1 miljard euro aan Afghanistan te schenken. Ze hebben beloofd hiermee eten drinken en medicijnen te kopen voor kindertjes, en geen wapens. Dus dan geloof ik dat.

Reageer