Pro Shots / Toin Damen

‘Ga met de fiets naar de slager’ en 5 andere politiek ongevoelige manieren om je klimaatimpact te verminderen

De ministeries van Economische Zaken en Landbouw zijn een campagne gestart om burgers meer klimaatbewust te maken. Iedereen wil het juiste doen, maar hoe weet je zeker dat je niet iets doet dat politiek gevoelig ligt? Via deze 6 eenvoudige manieren kun jij je klimaatimpact op een politiek ongevoelige manier verminderen.

1. Ga met de fiets naar de slager

2. Isoleer je zolder met dikke stukken rood vlees

3. Gebruik de warmte van je barbecue om je huis te verwarmen

4. Koop tweedehands kleding om je hele kip mee aan te kleden

5. Repareer de deur naar de kamer in je huis waar je iedere woensdag met je vrienden afspreekt om je tanden in een stuk vlees te zetten en te roepen dat zo is hoe het hoort

6. Probeer je barbecueschort met de tekst ‘Grill Master’ minder vaak te wassen


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Matthijs, dit had stukken beter gekund.

Een fiets voor een Cubaanse slager slaat werkelijk nergens op. In de winter een huis warm houden met een barbecue is een zeer gevaarlijk advies. Honden aankleden, dat sommige rare eenzame vrouwen doen, is tot daar aan toe, maar een kip?

Kortom, jij zult begrijpen dat ik hiervoor geen sterren kan uitreiken.

Reageer
gravatar

Hans Woltering van de Nieuwspaal heeft uitgezocht dat circa 15.000 fietsers na de oorlog in het verkeer zijn omgekomen.

In verband met het onderwerp van dit artikel wil ik daar het volgende aan toevoegen.
Van 1940 tot 1945 bezaten Nederlanders door invordering nog maar weinig fietsen. Sl*chts enkele fietsende landgenoten kwamen toen om bij verkeersongevallen.

Hiermee wordt duidelijk dat de regering vanwege de verkeersveiligheid zo gauw mogelijk weer fietsen moet invorderen.

Reageer
gravatar

Ja hoor. Je kunt er rustig met het vliegtuig heen. Bijvoorbeeld om even lekker van een welverdiende vakantie te genieten. Wel 30% van jullie schijnt een baan te hebben, van gemiddeld zelfs 0,3 fte! Dan begrijpen wij dat je er even lekker tussenuit wilt. En dat kan zelfs als je net asiel hebt aangevraagd nadat je in pure doodsnood net je vakantieland bent ontvlucht. Wij doen niet moeilijk, Heb je je terugreis al wel geregeld? Anders doen wij dat voor je hoor. En laat het even weten als je nog extra familie mee terug neemt. Dan regelen wij vast wat huizen. Groetjes!

gravatar

Sigrid, ik hoop dat je deze vakantiegangers met een biomassa (oerbos) gestookt vliegtuig hebt opgehaald? Anders moeten die Afghanen bij aankomst in Nederland meteen een warmtepomp krijgen ter co2 compensatie!