Studio Speld / Shutterstock

Studio Speld / Shutterstock

Koning gaat tijdens wandeling met paard en honden op Het Loo niet in op vragen over jacht

Koning Willem-Alexander wilde tijdens een wandeling op kroondomein Het Loo met paarden en bloedhonden niet ingaan op vragen over de jacht. Passerende journalisten wilden onder meer weten of de sluiting van het domein tussen 15 september en 25 december inderdaad te maken had met de jacht, maar daar ging de koning liever niet op in. “Ik ben hier gewoon aan het wandelen met mijn paard, roedel bloedhonden, jachtbuks en kornuiten van het jagersgilde, en verder niets.” 

De koning ligt onder vuur omdat hij subsidie ontvangt voor onderhoud van het park, maar volgens de regels zou het domein niet gesloten mogen zijn voor het publiek. “Wat ik hier doe is een privé-aangelegenheid”, zegt de koning terwijl hij wat eendenveren van zijn jasje plukt en er enkele lege patronen uit zijn zak vallen. “En als u mij nu dan wilt excuseren, ik moet zo op de foto met een overleden hert.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik wil graag iedereen geruststellen: er zijn geen grands prix. Dit zijn de 21.500 Afghaanse tolken en hun families die wij successievelijk naar Nederland halen.

Reageer
gravatar

Weten we heel zeker dat de verstrekte subsidie daadwerkelijk voor het onderhoud wordt gebruikt?
Maw dat niet de overheid het heimelijk voor haar rekening neemt op kosten van de belastingbetaler en het zweet van Jansen?
En de subsidie verdwijnt in de diepe zakken van ZKH?
Zou niet de eerste keer zijn dat een dergelijke truc wordt toegepast!
De forensische accountants van HOY bieden zich aan voor een grondig onderzoek!

Reageer
gravatar

De accountants van het HOY hoofdkantoor in Japan zullen hun best doen, maar de financiën van de keizerlijke familie zijn nog ondoorgrondelijker dan die van het Nederlandse koningshuis.

gravatar

Aan Zijne Hoogedele Koninklijk Majesteit,

Sire, vergeef mij mijn impertinentie. ik herinner U aan Uw Nobele Grootvader Prins Bernhard sr die een enorme ledig stuk Afrika had gekocht, en aan de woonstede die Gij in Afrika had willen bouwen.

Gij zijt naast een Koninklijke Dommerik ook een Koninklijke Schalk. Gij en Uw Eega kunnen weliswaar goed poppenkast spelen op dringend advies van de weledelgeleerde heer Schrover van de BVD, maar in feite trekt Gij U niets aan van Uw liefhebbend volk. Gij lijkt daarbij helaas sprekend op Uw Koninklijke Voorgangers Willem I, II en III en Wilhelmina.

Ik hoop met mijn brutale boodschap U van dienst te zijn geweest.

gravatar

★★★★★

Beste Jan en Jaap, met deze karikatuur zullen jullie – als onderdanen – Zijne Koninklijke Hoogheid zacht gezegd niet blij maken. Het is niet van A tot Z gelogen noch verzonnen. De De Speld gaat prat op haar betrouwbaarheid en terecht blijkt uit jullie stuk.

Daarom het máximum aan sterren. Een bekroond artikel.

Reageer