Shutterstock / View Apart

Shutterstock / View Apart

Hoe vind je de datingapp die bij je past?

‘Een datingapp voor altijd is niet meer van deze tijd’

Ze zeggen dat er voor iedereen en datingapp is die bij je past. Maar hoe weet je nou welke datingapp dat is? En hoe weet je zeker of de datingapp die jij hebt gevonden de ware datingapp is voor altijd? Het zijn de lastige vraagstukken van deze tijd.

Neem Ilana. Ze had een leuke datingapp gevonden die op het oog aan al haar wensen voldeed. Ze bracht veel tijd met de app door, maar uiteindelijk kwam toch de klad erin. “Ik weet nog toen ik de app voor het eerst in de appstore zag. Het was een datingapp voor vegetariërs. Nu ben ik vegetariër en de voorkeuren kwamen precies overeen met die van mij en het voelde gewoon heel goed. Maar na een paar jaar was ik toch op de app uitgekeken. De seven years itch noemen ze dat geloof ik hè, haha.”

Er zijn nu eenmaal geen gulden regels waaraan je kunt toetsen of een datingapp en een gebruiker voor altijd aan elkaar verbonden zullen blijven, legt datingwetenschapper Flemmo te Gader uit. “Soms kom je erachter dat een datingapp gewoon meant to be is, maar het kan ook zeker zijn dat je op een app raakt uitgekeken. Je ziet tegenwoordig steeds meer dat mensen er uiteindelijk toch voor kiezen om over te stappen naar een andere datingapp die dan opeens veel beter bij ze blijkt te passen. En wat ze zeggen is natuurlijk ook waar: there’s plenty more fish in the sea. Je hebt dating voor hogeropgeleiden, voor mensen met een handicap, voor homoseksuelen, voor iedereen is er wel wat. Je hoort vaak verhalen van mensen die nadat ze een andere datingapp hebben gevonden dan zoiets hebben van: fijn om te merken dat het ook op deze manier kan. Je hele leven gebruik maken van dezelfde datingapp is gewoon niet meer van deze tijd.”

Wat dat betreft speelt de tijdgeest een grote rol, denkt Te Gader. “Enerzijds gaat het vinden van een geschikte datingapp niet meer zoals vroeger. Het is niet dat je even een appstore inloopt om daar een datingapp op te scharrelen. En daarbij zijn mensen veel minder conservatief en vrijer in hun voorkeuren. Het is tegenwoordig bijvoorbeeld volledig geaccepteerd om polyapporeus te zijn en met meerdere datingapps tegelijk aan de slag te gaan.” Maar Te Gader ziet niet alleen maar problemen. “Er bestaan tegenwoordig apps die jou kunnen matchen met een datingapp die bij jou past. Ik denk dat dat nog weleens heel groot kan worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voor echte mensen met echte verhalen en echte connecties word je gewoon lid van de NUPI. Op datingapps is 90% van de profielen nep! Daarom heeft de NUPI een speciale dating service in het leven geroepen. Doe er je voordeel mee! Ik ben er ook te vinden!!!

Reageer
gravatar

Er schijnt nu zelfs een datingapp te zijn voor liefhebbers van HOY worsten. Behalve opeten kun je nog veel meer dingen doen met die worsten. Een echte aanrader!!

gravatar

Dit puberale bericht over het gedrag van pubers en puberale twintigers dat veel te lang is en ook nog eens nogal wat overbodig Amerikaans bevat, nodigt mij niet aan tot lezen.
Ik vrees dat het stuk ook verreweg meeste van de lezers van de De Speld niet aantrekt.

Daarom nul komma nul sterren
De volgende keer graag een meer volwassen onderwerp, minder overbodig Amerikaans en een stuk korter.

Reageer