Shutterstock

Shutterstock

‘Als huisjesmelkers straks niet meer mogen opkopen gaan ze wel ergens anders de criminaliteit in’

Vanaf 1 januari komt er een wet die het verboden maakt voor beleggers om huizen op te kopen en vervolgens weer te verhuren. Dit moet starters op de woningmarkt betere kansen geven. Volgens sommige experts zorgt dit echter juist alleen maar voor nieuwe problemen: “Wanneer huisjesmelkers straks geen huizen meer mogen opkopen en verhuren dan gaan ze wel ergens anders de criminaliteit in om hun geld te verdienen.”

“Die mensen gaan echt niet ineens een normale baan zoeken en werken”, zegt criminoloog Wouter Seuntjes. “Je verschuift dus alleen maar het probleem en je kan je afvragen wat we daar mee opschieten.” 

Volgens Seuntjes moeten we niet raar opkijken als volgend jaar de criminaliteitscijfers ineens fors stijgen: “Denk aan mensensmokkel, inbraak, autodiefstal en orgaanhandel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat jammer toch, Benny. Je hebt zulke sympathieke ouders die zich verantwoordelijk en met gepaste humor inzetten voor de publieke zaak.

Waar is het met jou fout gegaan?

gravatar

@Nep-Erno. Je verwoede pogingen om je voor te doen als 1 of andere vage Belg zijn niet origineel meer. Als Nederlander en vertegenwoordiger van de beste Nederlandse worst ben ik van mening dat jij en je Belgenvriendjes niet serieus te nemen zijn. Jij gaat direct op de vijanden van HOY-lijst!

gravatar

★★★★★
Zelfs ik had het probleem nog niet zo bekeken als Tom. Dat mag worden beloond.

P.s. Ook Tom mijdt overbodige Engelse woorden. Dus verdient hij ook een extra mooie ster. Maar ik mag er niet meer dan vijf per artikel uitreiken.

Reageer
gravatar

Ik heb beetje domme Alex bewogen om zijn kapitaal niet alleen te besteden aan motorboten, vakantiehuizen en een enorm groot landgoed in Argentinië.

Hij heeft nu een flink deel geleend aan zijn neef om huizen en een super snelle rondweg in Scheveningen te kopen. Zo kan hij, zoals een koning betaamd, nog flink meer geld verdienen aan zijn horige onderdanen.

Belastingloos natuurlijk.