NOS

NOS

Rutte: ‘Ik ga niet samenwerken met linkse partijen die met Rutte willen regeren’

Demissionair minister-president Mark Rutte vertelde vandaag dat hij verdere formatiegesprekken met de Partij van de Arbeid en GroenLinks uitsluit. Hij wil namelijk niet in zee met zogenaamd ‘linkse’ partijen die met Rutte willen regeren.

“Kijk, ik zou nog wel willen overwegen om verder te praten met echte linkse partijen”, legt de premier uit, “maar met dit soort partijen die zichzelf ‘links’ noemen maar toch met mij in een regering willen kan ik niet door een deur. Zij hebben al die tijd kritiek gehad het feit dat mijn kabinetten de jeugdzorg en mentale gezondheidszorg kapot hebben bezuinigd, de woningmarkt hebben opgeblazen, en geprobeerd dealtjes met Unilever te sluiten. En dan willen zij met mij gaan regeren? Dat zegt toch iets over die partijen, vind je niet? Nee, dat doe ik echt niet.”

Rutte denkt het ook niet aan de VVD achterban te kunnen verkopen om in zee te gaan met de PvdA en GroenLinks. “Nee”, zegt Rutte, “in een kabinet gaan zitten met zulke ruggengraatloze partijen, dat kan ik echt niet verantwoorden op een congres.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die (s)linkse partijen willen onder die bedorven Rutte regeren, onder de Rutte doctrine . Ze doen blijkbaar alles om maar met een beetje macht rond te mogen zwaaien. Daar wil je toch niet mee regeren!

Reageer
gravatar

Godverdegodver. Want? Wij hebben prachtige programmapunten waar de VVD zó z’n handtekening onder kan zetten. Ik noem maar iets: meer immigranten. Dat zijn goedkope arbeidskrachten. En hùn kinderen staan niet op de wachtlijst voor een sociale flexwoning. Meer subsidie op elektrische auto’s. Het is hun achterban die ermee rijdt. Iedereen een warmtepomp, waar Edje Nijpels mee loopt te leuren. Een verdere nivellering van het onderwijs. VVD’ers kunnen privé lessen wel betalen. En als wij Ton Heerts beloven dat hij straks het stoeltje van Agnes Jongerius mag overnemen, stemt hij vast wel in met een AOW leeftijd van 75.

Reageer
gravatar

Ik wil best nog wat graftakken uit de verzorgingshuizen jagen hoor. Die ouwe lijken staan toch al met één been in hun kist. Bij m’n eigen moeder liep ook de pis langs d’r enkels en dat interesseerde me geen hol.

gravatar

Als de Partij voor de Allochtonen nou gewoon een coalitie met de Taliban vormde?
In Afghanistan kunnen ze nog prachtig werk voor hun doelgroep verrichten.

gravatar

Wat een gedoe. Rutte stap nou toch eens op man! Je bent een obstakel geworden! Nederland wil jou niet meer. Wanbeleid en wantrouwen is het resultaat van al die kabinetten. Schandalen en vertrekkende ministers en staatssecretarissen. Al die kabinetten Rutte hebben de meeheulende partijen de kop gekost. PVDA, D66, CDA zijn allemaal om zeep geholpen omdat zij de VVD steunden. Bij volgende verkiezingen lieten de kiezers duidelijk hun afkeer horen. VVD gooi Rutte aan de kant. THT is verlopen.

Reageer
gravatar

Eerst maar afwachten tot in het najaar de vaccins zijn geactiveerd en daarna verkiezingen houden. Ik ben zeer benieuwd welke partijen gaan inleveren en welke partijen zullen profiteren.

Reageer