YT / faz

YT / faz

Duitse lijsttrekkers debatteren over stelling ‘Deze verkiezingen zijn ook belangrijk voor Nederland’

Het eerste debat tussen de drie belangrijkste Duitse lijsttrekkers was behoorlijk tam. De kandidaat-kanseliers vlogen elkaar slechts af en toe in de haren over de stelling ‘Deze verkiezingen zijn ook belangrijk voor Nederland.’

“Duitsland is het grootste buurland en de belangrijkste handelspartner van Nederland. Bovendien zijn wij de motor van de EU”, stelde CDU-voorman Armin Laschet. “Alles wat hier besloten wordt heeft enorme invloed op Nederland.”

“De meeste Nederlanders hebben geen idee wie ik ben”, bevestigde SPD-leider Olaf Scholz. “Ze kennen Merkel natuurlijk, maar daarmee houdt het ook op. Terwijl ze voor de Amerikaanse verkiezingen opblijven.” Laschet ging daar tegenin en stelde dat 'behoorlijk wat Nederlanders best wel van u gehoord hebben', een uitspraak waarmee hij volgens Scholz liet zien compleet losgezongen te zijn van de werkelijkheid.

Volgens Duitsland-correspondent Wouter Zwart was er geen duidelijke winnaar van het debat. Hij gelooft niet dat er in ons land veel aandacht voor was. “Eigenlijk is dat heel raar, want deze verkiezingen zijn ook belangrijk voor Nederland.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Walla deze verkiezzingsprogrammaatje is de goeiste ik denk dat we allemaal nog een keer op merkel moeten stemmen ja tog. Zij zei van wier schaffen daz tegen de vlucht en de lingen en dat was mooi en wij konden daar ook in meegaan behalve mn bovenbuurman want die stempte Pee Vee Vee maar dat geeft niet ja tog

Reageer
gravatar

Ik ben ooit een keer in Emmerik-Elten geweest met de Regionalexpress. Teveel Nederlanders daar, niks voor mij. Volgende keer weer lekker naar Cherso, non-stop met Martinair…..

Reageer