Door VAR over het hoofd gezien: buitenspel Denemarken opgeheven door open veter cover

Door VAR over het hoofd gezien: buitenspel Denemarken opgeheven door open veter cover

Door VAR over het hoofd gezien: buitenspel Denemarken opgeheven door open veter

De controversiële afgekeurde openingsdoelpunt van Denemarken in de achtste finale tegen Duitsland blijft voor opschudding zorgen. Uit nieuw gepubliceerde beelden van de situatie blijkt dat de vermeende buitenspelpositie van de Deen Thomas Delaney werd opgeheven door een open veter van verdediger Robert Andrich.

"Helaas heeft de VAR aanvankelijk alleen naar de tenen van Delaney gekeken," geeft een schuldbewuste UEFA-official nu toe. "Hierbij zijn de veters van Andrich volledig over het hoofd gezien." De nieuwe VAR-beelden laten nu duidelijk zien dat de linker veter buitenspel met 8,7 millimeter opheft. Dit wordt nog eens bevestigd door de bijgewerkte buitenspellijn.

Volgens de UEFA-statuten geldt de veter, net als de schoenpunt, als een buitenspelrelevant lichaamsdeel omdat hiermee op reglementaire wijze een doelpunt kan worden gemaakt. Vooral met de wreef worden regelmatig doelpunten gemaakt waarbij veters een rol spelen.

Mogelijk zorgt het nieuwe bewijs ervoor dat de UEFA de wedstrijd vanaf de 48e minuut, bij een 1-0 stand in het voordeel van Denemarken, zal laten overspelen.

Dit artikel verscheen eerder bij onze partner Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit wordt een nieuw staaltje van benadelen van de Denen. Er was namelijk al 48 minuten en 12.1 seconden gespeeld. Dat betekent dat de Duitsers 12,1 seconden minder de tijd zouden moeten krijgen om hun achterstand in te halen. En dan heb ik het nog niet eens over de honderdsten van seconden.
Als er dan toch een punt gemaakt wordt 8,7 mm veter, doe dan de rest ook goed.
Heeft de heer Infantillo dit allemaal wel goedgekeurd? En wat van Marco van Basten hier eigenlijk van?
Dit kwalitatief matig stukje journalistiek komt uit de koker van “Duitsers” (??). Hebben deze Duitser de burelen van de Speld gehacked?

Reageer