YT / Veronica Inside

YT / Veronica Inside

Moet politiek commentator Johan Derksen zich wel bemoeien met voetbal?

We kennen Johan Derksen natuurlijk van zijn scherpe analyses over Afghanistan, het woningtekort en het klimaatbeleid, maar moet een politiek commentator als Derksen zich ook mengen in zaken waar hij totaal geen verstand van heeft, zoals voetbal?

BNR-journalist Thomas van Groningen, die onlangs te gast was bij Veronica Inside, wist tijdens de uitzending niet wat hij meemaakte: “Ik kwam daar om over de vastlopende formatie te praten, en dan begint Derksen tijdens een betoog over Sigrid Kaag ineens over het loopvermogen van Davy Klaassen, dan denk ik: laat die voetbalanalyses gewoon over aan de experts en Valentijn Driessen.”

Ook presentator Wilfred Genee ergert zich regelmatig aan de voetbal-analytische uitstapjes van Derksen. “Dan begint ’ie weer uit het niets Dick Advocaat te verdedigen terwijl hij totaal geen benul heeft van hoe die man een heel seizoen in Rotterdam verprutst heeft met een prima Feyenoord-selectie. Gelukkig is Advocaat nu bondscoach geworden van Irak, kunnen we het eindelijk weer gewoon over buitenlandse politiek hebben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zou de snor uut Grol nog niet in de jury van een Dreuge Worst proeverij willen zien! Laat staan in de jury van een rookworst proeverij.
Gelet op z’n jeugd in Rolde kiest ie dan voor de worsten van Braamskamp in plaats van de superieure HOY worsten.
Laat hij zich beperken tot bespreken van Nederblues, dan hebben we niet zoveel last van deze man.

Reageer