Veronica Inside / YouTube

Veronica Inside / YouTube

Hoe voorkomen we dat de aandacht voor Johan Derksen verslapt?

Het is pas 45 dagen geleden dat Johan Derksen op tv heeft toegegeven een bewusteloze vrouw met een kaars gepenetreerd te hebben, maar in het drukke nieuwslandschap van vandaag had het net zo goed een eeuw geleden kunnen zijn. De oorlog in Oekraïne, de dreigende voedseltekorten en de escalerende klimaatcrisis hebben de besnorde VI-presentator alweer van de voorpagina’s verdreven.

NRC-columnist Bas Heijne maakt zich er zorgen over. “Aan het begin leefden we natuurlijk allemaal heel erg mee. We zaten constant liveblogs te verversen, we wilden alles weten van journalisten die in de frontlinie stonden. Maar juist nu, nu de nieuwigheid ervan af is en we ons laten afleiden door existentiële kwesties, juist nu komt het erop aan. We moeten er nu als Europa voor zorgen dat de aandacht voor Johan Derksen niet verslapt.”

Het gevaar is dat Johan Derksen gaat wennen, zegt Heijne. “En dat is ook precies waar hij op uit is. Daar moeten we dus niet in trappen. Johan Derksen heeft niets liever dan een inhoudelijke discussie hoe we ervoor zorgen dat de stijgende kosten van het levensonderhoud zo eerlijk mogelijk verdeeld worden.” Heijne heeft nog wel een waarschuwing: “Dat wordt sowieso een uitputtingsslag.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wellicht kunnen we Sigrid Kaars een smeuïge D66 verkrachtingsverhaal laten vertellen? Dan komt het kaarsen verhaal van Johan weer op alle NPO kanalen. Dan kunnen alle nieuwe Omvolkiers er ook van genieten.

Reageer