Shutterstock / badahos

Shutterstock / badahos

Wie wordt de eerste nachtcommissaris van de koning van Noord-Holland?

Deze maand is het zo ver: de provincie Noord-Holland krijgt voor het eerst een nachtcommissaris van de koning. Als kanshebbers worden genoemd Nielson, zangeres Maan, Michiel Eijsbouts en Jordi uit Enkhuizen. Op de shortlist staat ook DJ Jean, maar die wordt door kenners kansloos geacht door zijn gebrek aan nachtbestuurlijke ervaring.

De nachtcommisaris van de koning gaat de nachtprovincie leiden, en buigt zich in die hoedanigheid dus vooral over ruimtelijke nachtordening en nachtmilieu. De nachtcommissaris van de koning wordt volgens de nachtgrondwet aangewezen door de nachtkroon maar in de praktijk geven de provinciale nachtstaten de doorslaggevende stem. Volgens nachtpolitieke insiders maakt Nielson de grootste kans: zijn kandidatuur wordt gesteund door onder meer de nacht-VVD, het nacht-CDA en de nacht-SGP.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hopelijk doet deze commisaris iets aan de stortvloed aan illegale videobanden in Noord-Holland. De NUPI staat machteloos. Dat kan gewoon niet!

Reageer
gravatar

★★★
Een werkelijk aardig idee.
Maar – er is bij mij altijd een “maar” – mijn strenge oom dominee ‘t Heertje, die beroepen is in Staphorst, is ervan overtuigd dat geen enkele plaats in het SGP-gebied, de Bijbelgordel, een nachtburgemeester heeft, wel een dagdominee. Dus moet ik twee sterren in mindering brengen.

Reageer
gravatar

Ik vrees een verwoede strijd tussen de populaire nachtburgemeesters van Lutjebroek (CDA) en Amsterdam (D66). Nachtburgemeester van de hele provincie vinden zij natuurlijk een flinke promotie.

Wanneer gaan de stembussen open? Of kiezen de caféhouders de provinciale nachtburgemeester?

Reageer