Shutterstock / tasnenad

Shutterstock / tasnenad

Stoere wesp blijft doodstil zitten terwijl man over zijn gezicht loopt

Wesp Leon is niet bang voor mensen. Daarom blijft hij ook altijd rustig zitten als er mensen in de buurt komen terwijl hij zit te eten. Leon raakt niet snel in paniek: “Die mensen zijn toch banger voor jou dan jij voor die mensen.”

Leon vertelt dat ze door het jaar heen nauwelijks last hebben van mensen: “Alleen zo rond juli/augustus komen ze altijd massaal hier op de terrasjes zitten. Zit je net lekker rustig te eten, komt er ineens zo’n mens naast je bord zo hysterisch met z’n armen wapperen. Dan moet je dus rustig blijven. Helaas kon mijn neef Wesp Karel zich laatst niet inhouden en heeft ’ie er per ongeluk een gestoken. Nou, en dan slaan ze je gelijk plat hè! Klotebeesten.”

Op de vraag of Leon eens de plek kan laten zien waar dit gebeurde antwoordt hij dat dit nu helaas even niet mogelijk is: “Er is hier gisteren een man over mijn gezicht gelopen, dus ik blijf hier even doodstil liggen voor het geval er straks ineens nog een komt. Je moet altijd rustig blijven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De titel doet denken dat een mannetje (waarom geen vrouwtje?) over het gezicht van een reuzegrote stoere wesp loopt, zoals in de fabeltjes-wereld van peuters en kleuters,
Maar het wespje blijkt uit de tekst klein te zijn en de man groot. Daardoor stellen ouders met kleine kinderen onder de lezers hun kinderen ernstig teleur.

Daarom kan ik geen sterren toekennen.

Reageer