Shutterstock / itsmejust

Shutterstock / itsmejust

Opmars Taliban gaat Marjet wel heel snel: ‘Zit me niet helemaal lekker’

‘Voelt niet goed’

Veel mensen nemen de snelle opmars van de Taliban voor lief. Zo niet Marjet, haar gaat het allemaal wel heel snel en ze weet niet of ze deze nieuwe machtshebber wel moet vertrouwen. “Een paar maanden geleden was er nog niets, en nu moeten we allemaal opeens maar accepteren dat zij de dienst uitmaken. Dit zit me niet helemaal lekker.”

Marjet vindt dat iedereen er mee moet doen wat hij zelf wil, maar voor haar hoeft het allemaal niet zo. “Het voelt voor nu niet goed. Ze zeggen dan wel dat ze hier twintig jaar aan hebben gewerkt, maar ik weet niet hoor. Het is wel heel erg plotseling allemaal.” 

Haar wantrouwen tegen de terreurbeweging wil overigens niet zeggen dat ze de Taliban helemaal nooit zal omarmen. “Misschien dat ik het uiteindelijk ook wel zal accepteren hoor, maar ik wacht liever even af om te kijken wat precies de effecten van de vijandige overname van Afghanistan zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *