Shutterstock / Alexey Lesik

Shutterstock / Alexey Lesik

Horecatijger duikt op enkele plekken in Nederland op

‘Dacht dat ‘ie uitgestorven was’

De horecatijger is opgedoken in vijf plekken in Nederland. Biologen en kroegbazen reageren verbaasd. “Ik dacht dat ze uitgestorven waren.”

Onder andere in Lelystad werd een horecatijger gespot. “Een mannetje. Hij sloeg vrienden bulderend van het lachen op hun rug en gaf vriendelijke knipoogjes naar voorbijgangers”, vertelt een ooggetuige. “Wat opviel: hij was ook heel benaderbaar.” Dit is niet ongewoon voor horecatijgers, vertelt bioloog Marco Schippers: “Ze zijn niet gevaarlijk, maar wel heel erg amicaal. Daar kun je wel van schrikken. We zijn hier de laatste tijd natuurlijk vooral kroegtijgers gewend, die kunnen een stuk agressiever zijn als ze een slok op hebben.” 

Kom je een horecatijger in het wild tegen? Blijf dan rustig en vraag hem om de ‘kaart’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *