NOS / ANP

Kabinet probeert met vervalst OMT-rapport nachtclubs open te houden

'Er is toch niemand die dat controleert'

Het is niet mals, het rapport dat het OMT heeft opgesteld over het razendsnel oplopende aantal besmettingen. “Wij adviseren met onmiddellijke ingang alle horecagelegenheden te sluiten tot minstens twee weken nadat de besmettingscijfers weer een neergaande trend vertonen”, is er te lezen. “Zwaar kut dit”, bromt Ferdinand Grapperhaus. Maar hij heeft al een oplossing. Via een bevriend kabinet heeft hij een OMT-rapport weten te scoren waarin wordt geadviseerd dat nachtclubs prima open kunnen blijven.

“Officieel mag het niet”, smiespelt Grapperhaus richting zijn medeministers. “Maar mark my words, er is niemand die dat controleert. De ziekenhuizen zijn bijna leeg, de Kamer wil dit alleen maar zien om de indruk te geven dat ze het serieus nemen.” Grapperhaus schuift zijn iPhone 12 Pro Max over de tafel richting Carola Schouten en Hugo de Jonge. “Is dat in het Fins?”, wil Carola Schouten weten. Grapperhaus haalt nonchalant zijn schouders op. “Komt wel goed joh, daar kijken ze in alle haast niet naar. Weet je hoeveel rapporten ze in één avond langs zien komen? En bovendien: er staat nergens dat het in het Nederlands moet toch? Dit gaat gewoon goed komen, als jullie mij het woord maar laten voeren als ze moeilijk gaan lopen doen. The Grap got this.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Overleg van de partijleiders van VVD, CDA, D66 en Thierry Wilders biedt met de geneugten van een nachtclub een uitstekende mogelijkheid om de Kabinetscrisis gezellig en snel op te lossen.

Reageer
gravatar

Dat Belgen op school Engels leren, wist ik al. Ik heb tot nog toe ook altijd gedacht dat ze satire begrijpen, maar er blijkt nu een uitzondering te zijn.

gravatar

En weer van die verschrikkelijke Belgen die mijn naam en reputatie stelen. Het is een plaag geworden.