Shutterstock/Alexandros Michailidis

CDA stelt kiezers gerust na draai veestapel: ‘We geven nog steeds geen reet om dierenwelzijn’

Het CDA heeft voor het eerst toegegeven dat de veestapel moet krimpen. Een pijnlijke draai, maar de partij wil benadrukken dat het niet is ingegeven door een veranderde moraal. “We geven nog steeds geen reet om dieren.”

“We willen benadrukken dat onze draai niks te maken heeft met dierenwelzijn. Wat er laatst weer naar buiten kwam met die biggetjes die werden geslagen met peddels, of al die stalbranden waarbij soms duizenden dieren omkomen, dat heeft ons tot geen enkel nieuw inzicht gebracht. We draaien alleen omdat er iets moet veranderen van de rechter.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Uiteraard mag de burger onze agrarische miljonairs volledig uitkopen. Het is immers niet meer dan logisch dan dat zij tot de laatste cent door u worden gecompenseerd.

Reageer
gravatar

Als ons kabinet en de EU klaar is met ons land, worden we na een periode van chaos weer gewoon jagers, verzamelaars en dan gaan we weer boeren

Reageer
gravatar

Schandalig dat De Speld “onze Wopke’ hier onvolledig citeert. Hij heeft heel helder gezegd ‘ We draaien alleen omdat er iets moet veranderen van die D66- rechter’
Hebben jullie er zeker uitgelaten omdat jullie óók door die duivelaanbidders worden betaald zeker?

Reageer
gravatar

Dit gaat nergens meer over.

Beste Belgen: laat mij en Breppo (100% Nederlanders!) met rust en ga het VTM-forum trollen.

gravatar

Als donderslag bij heldere hemel was er plots de “stikstofproblematiek”. Vreemd, want de lucht bestaat voor ca. 80 % uit stikstof, een gigantische hoeveelheid rond de aarde. En nu zou plotseling een pietsje meer een probleem zijn ? Of zit hier iets heel anders achter ? Overigens heeft het CDA ook nooit een reet om het milieu gegeven.

Reageer
gravatar

Wijsneus. het gaat ook niet om stikstof (N2), maar om organische stikstofverbindingen, zoals stikstofoxiden (o.a. nitraat en nitriet) en ammoniak (NH3).

Het is luiheid of ondeskundigheid van politiek en pers om alleen over stikstof te spreken.

gravatar

Voor het Rivm zijn NOx en NH3 anders ook allemaal ‘stikstof’. Mag je gewoon uitruilen.
En wat is nu eigenlijk het probleem van ‘stikstof’? Daar heb ik nog nooit iemand over gehoord.