Beeld: Varkens in Nood / YT

Slachter: als je mishandelde dieren al als ‘dood’ beschouwt is er geen sprake van mishandeling

Slachterij Gosschalk is in opspraak omdat het varkens en koeien die in haar verwerkingscentra gedood worden ook nog eens pijnlijk en gruwelijk zou mishandelen. Een woordvoerder weerlegt die claim nu: “Wij zien de varkens en runderen die de poorten van ons vernietigingscentrum betreden in feite al als dood. Er is daarom voor ons geen sprake van mishandeling.”

Gosschalk pleit dan ook voor een ‘genuanceerdere kijk’ op de kwestie: “Je zou eigenlijk kunnen zeggen: zodra de dieren, of ja, het vee, op transport gaan zijn zij al het schimmenrijk betreden. Sommigen van ons zijn zelfs van mening dat een vleesconsumptievarken of kalfje nooit daadwerkelijk heeft geleefd, dat het pasgeboren zeugje al in onze kadavercentra thuishoort, derhalve nooit ‘dier’ is, maar geboren ‘vlees’.”

“Voor iedereen die nu erg boos op ons is vragen wij, Gosschalk, een ding: was de man die uit de toren sprong op 9/11 op het moment van springen dood of levend? Als je daar ook maar een moment van twijfel over voelt vraag ik u zich alstublieft iets barmhartiger op te stellen jegens ons, Gosschalk. We zijn ook maar mensen he.”

Wat dat betreft heeft de woordvoerder nog een laatste argument: “Ja, voor ik het vergeet: wij doen mensenwerk. Als onze medewerkers dieren ineens humaan moeten behandelen voor ze ze slachten, gaan ze misschien nadenken over wat ze aan het doen zijn. Dat houdt op den duur geen mens vol. Willen we onze slachters dat aan doen?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jup dat zal ik onthouden wanneer ik jou de kanker in sla en zeg dat ze je maar als “al dood” moeten beschouwen. dan is het niet erg toch?

Reageer