Iakov Filimonov / Shutterstock.com

Bakkers zitten met hun handen in het haar: wat voor kleur moeten de tompoucen hebben tijdens Keti Koti?

Bakkers in Nederland staan voor misschien wel het ingewikkeldste vraagstuk waar ze ooit voor hebben gestaan: wat voor kleur moeten de tompoucen hebben tijdens Keti Koti? Er is nog geen consensus bereikt in het bakkersgilde en de ambachtslieden zitten met hun handen in het haar.

Ook bakker Van Driel uit Aalsmeer heeft nog geen passende oplossing gevonden. “Het is een feestdag, dus je wil zoveel mogelijk tompoucen bij de mensen door de strot drukken. Dat is nu eenmaal onze cultuur. Maar aan de andere kant moet je natuurlijk enorm oppassen dat je mensen niet tegen de borst stoot.”

Ook in het bakkersgilde zelf zijn hoog oplopende discussies, vertelt Van Driel. “Ik werd vanmorgen zelfs bedreigd door collega’s op social media omdat ik überhaupt aandacht besteedde aan Keti Koti. Ze vonden me een landverrader. Tsja, tompoucen maken nu eenmaal heel wat los in ons vak.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Katers voelen zich beledigd door het feit dat er geen Tomkatten worden geserveerd. U hoort nog van hun Azraël, hun vertegenwoordiger.

Reageer
gravatar

Fijn dat jij, de enige echte Belg hier dat hebt bevestigd. Jij bent een goede ambassadeur voor jouw land op deze website.

gravatar

Tompoezen zijn stom, onhandig, idioot, …

Laten we gewoon NEGERZOENEN eten.
Of uitwisselen, mag ook. Gezellig toch?

Oja, MOORKOPPEN!
Die vullen een stuk beter.
Ook niet erg handig eten trouwens.

Reageer
gravatar

Heeft de rechtse gemeente Aalsmeer ook al een reputatie als slaven-bolwerk? Niet zo vreemd in de omgeving van Amsterdam.
Als ik daar bakker zou zijn, zou ik in ieder geval geen gekleurde gelei gebruiken in verband met de kwetsbaarheid van de winkelruiten.

Reageer