beeld: NOS

Limburg niet meer ‘onder de rivieren’

De aanduiding ‘onder de rivieren’ geldt vanaf vandaag niet meer voor de provincie Limburg. Dit als gevolg van de zware overstromingen van gisteren, waardoor Limburg zelf een rivier is geworden. Wie het nu toch over ‘onder de rivieren’ heeft, bedoelt daarmee België.

Het provinciebestuur van Limburg heeft voorgesteld de volledige provincie voortaan aan te duiden met ‘in de rivieren’. Mensen mogen vooralsnog wel gewoon onverstaanbaar blijven, maar ‘friet’ moet per ingang van vandaag wel ‘patat’ genoemd worden.

Doordat Brabant boven de rivier Limburg ligt, mag ook deze provincie niet meer zeggen dat het ‘onder de rivieren ligt’. Dit betekent dat een zachte G niet meer als normaal wordt gezien en dat ook carnaval niet meer gevierd zal worden in februari. Wel zal er nog een soort van optocht zijn, maar iedereen zal zoiets hebben van ‘ja, eigenlijk hoort carnaval hier niet.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lieve Betsie, je hebt kennelijk alleen de titel gelezen, zoals de meeste lezers . Ik raad je aan om voortaan ook de tekst te lezen, dan ga niet meer zo vreselijk af.

gravatar

Jij als geboren en getogen Belg kan daar het beste antwoord op geven. Oh, en mag ik de inlogcode van jouw VTM en RTBF abonnement?

gravatar

Dat weet je heel goed. En dat jij als Belg dit ontkent zegt heel veel over jou als Belg. Bespottelijk.