Nieuwsuur

Geruststelling na einde vrije pers Hongkong: ‘Geen nieuws is goed nieuws’

De onafhankelijke kritische krant Apple Daily uit Hongkong stopt ermee, nadat meerdere journalisten werden gearresteerd bij een politie-inval. De Hongkongse bevolking is gerustgesteld: “Geen nieuws is goed nieuws.”

Apple Daily-abonnee Yuen is blij dat er geen nieuwe krant meer is gekomen nadat journalisten werden aangeklaagd voor ‘samenzwering om de nationale veiligheid in gevaar te brengen’. “Dat betekent dan waarschijnlijk dat er niets te melden is. We kunnen ervan uitgaan dat alles goed gaat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat is wel erg Belgisch!

Geen afsplitsing van Wallonië, heel lang geen kabinet (moeten wij niet navolgen!), ga zo maar door.

Nouja, jij weet natuurlijk niet beter.