Pixel-Shot / Shutterstock.com

Nieuwe loopbrug heeft traptreden voor mensen die man in rolstoel moeten tillen

Voor de nieuwe loopbrug over de Waal in Nijmegen is aan alles gedacht. De brug bestaat speciaal uit traptreden voor de mensen die mensen in een rolstoel moeten tillen.

“We vinden het als gemeente mooi dat nieuwe werken van infrastructuur voor iedereen zijn: voor mensen die kunnen lopen en voor mensen die de man die aan de voet van de brug in zijn rolstoel staat met z’n vieren moeten tillen”, zegt burgemeester Johan van der Vlist. “Sommige trappen elders zijn zó smal dat je je echt afvraagt of de ontwerpers überhaupt hebben nagedacht over de mensen die uiteindelijk de mensen in rolstoelen moeten sjouwen. In Nijmegen zijn we daar net een stapje verder. Zo houden we de stad toegankelijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *