Protest tegen pro-wandelaarberichtgeving Nijmeegse Vierdaagse

‘Verhaal van 17 miljoen niet-wandelaars onderbelicht’

In Vlissingen hebben enkele duizenden mensen zich verzameld voor een betoging tegen de eenzijdige berichtgeving over de Nijmeegse Vierdaagse. Volgens de demonstranten vertelt de NOS alleen het verhaal van de wandelaars die aan het evenement deelnemen. Het verhaal van miljoenen Nederlanders die op geen enkele manier ook maar enigszins geïnteresseerd zijn in de Vierdaagse zou onderbelicht blijven.

De bijeenkomst is een initiatief van actiegroep Wandelen Nee uit anti-wandelaarbolwerk Vlissingen. De demonstranten stonden urenlang stil op de Grote Markt in de Zeeuwse stad. Veel actievoerders hebben borden met leuzen als ‘Niet wandelen: iets om bij stil te staan’ en ‘Wandelaars, loop naar de maan!’.

Actievoerder Fred Beunekom ageert tegen de pro-wandelaarberichtgeving: “We worden gegijzeld door de pr-machine van wandelaars. Er zijn jaarlijks ongeveer 17 miljoen mensen niet geïnteresseerd in mensen die door een stad in Gelderland wandelen en die komen vier dagen lang niet aan bod. Wat dat betreft, zou de media-aandacht veel evenwichtiger zijn als het evenement werd doodgezwegen. Op die manier voorkom je een tweedeling in de samenleving tussen wandelaars en niet-wandelaars.”

Anti-wandelsympathisant Rita Verhaar: “Je weet dat er weinig nieuws is in deze tijd van het jaar, maar ik ben dat jaarlijkse gezeik over blaren echt helemaal zat. Door al die pro-wandelaarberichtgeving neemt de NOS een loopje met de werkelijkheid.”

NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff is het niet eens met de kritiek: “Wij bieden wel degelijk een podium aan mensen die niet geïnteresseerd zijn in wandelen, alleen hebben zij het nooit over wandelen. Dat moeten ze zelf weten, maar wij gaan er dan ook niet over beginnen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

je kan maar jaloers zijn op het grootste evenement van nederland,in de mooiste en oudste stad van nederland ..ga een leven zoeken johh zeeuwse meisjes,hou lekker stil rita verhaar je lult jezelf een blaar…wat ga je er aan doen dan dit evenement was er al voor je geboren was,en dat gaat niet verdwijnen door jou genuil …Cheers

Reageer
gravatar

Kijk, dit is weer zo’n voorbeeld van een verdwaalde geest die niet alleen zijn zinnen heeft verloren, maar ook zijn besef van tijd, ruimte, fatsoen, historie en Nederlandse taal.

Iets zegt me dat dit gewoon een domme sufferd is die niet eens een poging doet tot humor of satire: gewoon dom Facebookgescheld.

Is dit de kurk waar De Speld op moet drijven? Naar het valse noorden wijzend? Getver.

gravatar

Wat een gezeik van actiegroep Wandelen Nee uit anti-wandelaarbolwerk Vlissingen. Je hoort mensen toch ook niet als men wordt overspoeld met voetbal.
Echt weer van die geitenwollensokkenfiguren die niets te doen hebben als anderen afzeiken.

Reageer
gravatar

Marjoke das ni want met voetballen waren ook mensen die geen voetballen wilde maar weer wat anders en die krege ook ni der zin.

gravatar

Mmm. Mijn hele reactie gecensureerd.
Terwijl ik nog niet eens smerige opmerkingen of reclame maakte.
Misschien is Noord Korea een optie, daar mogen ze meer zeggen dan hier

gravatar

In de wandelgangen had ik al vernomen dat het deze richting uit zou gaan.
Met het arriveren vande oproerpolitie hebben de actievoerders het echter alsnog op een lopen gezet.

Reageer
gravatar

Wensdenkerij, Roy. Bovendien is achteraf napraterij uit de wandelgangen onoirbaar opportunistisch gedrag, net als het ‘mooiztten’ met de armen over elkaar en hoge borst al ‘juf, juf’ roepend, ten bewijze van eigen uitstekende braafheid.
Dat helpt echter niets: de bijl van de revolutie is nietsontziend, de represailles evenzeer.

gravatar

Wat een gezeur! Stonden deze Stuurlui ook op de Kade toen de berichtgeving ging over het Tennis, het WK en de Tour?
Nou!? Zet ze dan de komende weken nog maar even in de zon daar in Vlissingen. Hebben ze tijd om na te denken over wat werkelijk belangrijk is om tegen te protesteren. Het tanende Zorgstelsel misschien? Daar valt ook de Geestelijke Bijstand onder, die deze mensen blijkbaar heel hard nodig hebben….

Reageer
gravatar

Zeg Flip,

Mag ik vriendelijk informeren over welke stuurlui u het precies heeft?
Zeelui zijn grootmoedige lieden, maar zeer wel in staat om frambozenjam van fruitbaasjes te maken.

gravatar

Je hebt gelijk Napoleon,

Als eerste wenste het presidium dat het reagerende ‘pleps’ mekaar de maat nam door een ordinair duimpje richting de reactant al dan niet op te steken. Welnu, geen duim, maar een storm van kritiek stak op, een petitie volgde, en vervolgens is dit forum gebruikt om online te vergaderen, waarbij de artikelen van datzelfde presidium op de achtergrond werden verdreven.

Als reactie daarop werd een ordinaire trol aangetrokken, al dan niet betaald. Het mocht niet baten…

gravatar

Weet de wijze Confucius ook bij wie ik nu mijn snipperdag voor morgen kan laten afboeken? Want daarop heb ik nog steeds geen antwoord.

Ik wil geen gedoe over onwettig werkverzuim.

gravatar

De mond snoeren lijkt het devies. Vermoedelijk blijkt dit ook een lapmiddel; HTML-specialisten bevinden zich onder de trouwe reactanten, en zij hebben al eerder laten zien hoe bv. de duimpjes van het scherm af te poetsen. Het lijkt een kat-en-muisspelletje te worden, en het wachten is op het willekeurig verwijderen van zinvolle reacties uit die richting.
Censuur is een heel groot woord vooralsnog,
maar kan overgaan in plagiaat, waarmee men door de eigen speld zal worden geprikt.

gravatar

We slapen er een nachtje over. Er zijn wat wrijvingen. Volgens het instructieboekje bij Heer Jeettje’s Solex voorkomt goede smering die wrijving.
Zo geldt dat ook voor mensen. De ene mens smeert men het beste met een zware lunch en de andere met lichte scherts.

En De Speld? Als we dat eens wisten…

gravatar

Heren, heren, smeerolie of smeergeld; het is mij om het even, als het mechaniek maar niet onherstelbaar beschadigd wordt – wat nu het geval lijkt met dit estafetteschrijven waar het op uitdraait. Jammer is het natuurlijk, dat de communicatie hier net zo afwezig is als bij een telecomprovider, maar we mogen niet vergeten dat de gemiddelde journalist méér dan God boven zijn publiek staat: hij schrijft nog, God al lang niet meer.

Wel triest dat je veel meer niet-leestekens krijgt dan leestekens: is de redactie anti-lezen geworden? Er bestaat toch al een facebook voor mensen zonder humor die zichzelf erreg leuk vinden met hun dommige platte sexpiespoepkleuterpraatjes?

Is dat de richting die jullie op willen? Sneue kleuters bedienen hun onbenul te etaleren? Of op naar de 144 teken opdat Wilders himself hier kan reageren?

gravatar

Even los van lopende interne controverses moet ik nu constateren dat alle participanten worden gepiepeld, door de restrictie op 500 tekens. Ik dacht achtereenvolgens aan pesterij door mijn provider, aan censuur door het gastland, aan een joint venture van NSA/AIVD, maar nu blijkt dat het SPELD-interimmanagement een nieuwe treitertrend heeft ontdekt, de randdebiele neef op vakantiewerk heeft de software ‘weer ter hand genomen’. Hij kan met zijn desinformatie over wandelen w.m.b. nu de pot op

Reageer
gravatar

Ik denk dat ik het heb gevonden. Maxlength in HTML kun je omzeilen door een Firefox plugin te installeren.

Ach HTML is zo eenvoudig. Typisch een taal voor zijinstromers.

Corrie.

gravatar

En nu even ernstig.

Wie kortgebekt is, kan zijn kreten hier dus schandeloos kwijt. Iedere lezer/schrijver reageert zoals ie gebekt/gestemd is. Wie een weloverwogen bijdrage levert, wordt meedogenloos onthoofd door een robot. Dat is niet enkel discriminatie van langschrijvers , maar ook erg pijnlijk. Wat is het volgende : openbare executie of handen afkappen. Heeft ISIS de redactie overgenomen ? Hallo ?

Deze site was min of meer gekend als een uniek experiment met volledige vrijheid van reactie en reactanten. Het hoofdelement in de sterkte van deze site ligt juist in de veelheid aan soorten reacties. Met 500 tekens was het hier al lang gedaan. Dat zijn ocharme een paar zinnen. Als dat de maatstaf en het niveau voor de toekomst is, dan hoeven we alleen nog maar te roepen “ Boeh” of “ Yeah”. Redeneren, logisch denken en creativiteit is iets voor ouwe zeuren.

Trouwens. “Wie loopt met 1 tiet bloot in een topless bar?”, had hier dan niet gestaan. En nog minder het antwoord. “De halftime medewerksters.”

gravatar

Kom op man. Je gelooft toch niet dat bijvoorbeeld de pseudo bijeenkomst een weloverwogen bijdrage is aan De Speld. Dat was gewoon sneu gewauwel.

Get real!

gravatar

Corrie, kom jij niet aan boord met sneu. Hoewel kort van stof was je joehoe-benny-spelletje ook niet zo overwogen. Komaan zeg. Doe me een lol.

Maar:

Daar gaat het ook niet om. Maar meer om de ruimte te krijgen om de bal in het spel hoog te houden. Weg bal, weg spel. Weg Speld.

Reacties: duimpjes en “Yeah”. Is dat dan wat je wil?

Of wil jij jouw bal? Ja? Mag ik dan de mijne hebben?

gravatar

Speciaal voor de gelegenheid hebben wij hierboven besloten de cognac die bij jullie doorgaans geserveerd wordt tijdens vergaderingen verruild door wat flessen Johnnie Walker (Black Label).

Verder zou ik graag willen mededelen als ervaringsdeskundige van het lopen naar de maan dat dit vrijwel niemand is gelukt. Op een enkeling na zijn we allemaal gestrand op een wolk, ook gezellig hoor daar niet van, maar met name rond deze tijd van het jaar is het daar op de maan feest. Mis je toch.

Reageer
gravatar

Naast mij staat iemand die niet voor zijn belangen kan opkomen. Hij is één van de vele niet-reageerders op de artikelen van de Speld. Toch vraagt hij dringend om aandacht en waardering van de redactie. Hoe doen wij dat ?

Reageer
gravatar

Xerxes krijgt hulp, gelukkig. Het verbaasd me niets dat je Corrie’s aandacht trekt of is het nog gekker?
Is Corrie degene die naast je staat?

If so: mss wil hij je helpen om een pingpongbal naast je nieuwtjes te plaatsen?

Een hele fijne avond saampjes, enneh nog wat positieve feedback voor je:
Dit is eigenlijk gewoon reactie #14, iets andere woordkeus.
Nu weer iets nieuws verzinnen, iets anders, zet m op Xerxes, je kan het iig proberen toch?

Groetjens, Annie

gravatar

Het is heel goed dat de Speld bericht over de grote groep niet-wandelaars, maar ik voel me nog steeds genegeerd en onbegrepen als niet-bokser, niet-waterskiër, niet-rugbyer, niet-biljarter, niet-schaker en een vertegenwoordiger van nog vele andere belangrijke activiteiten die ik niet doe. Mij dunkt dat hier nog een heel terrein braak ligt voor een kwaliteitssite als de Speld. Dus succes ermee !

PS: wat krijg ik voor de 53 resterende tekens ?

Reageer
gravatar

Xerxes heeft hier een punt.

Net zoals het weggooien van voedsel een zonde is (let op het lidwoord, het staat er niet voor niets) is het een zonde om, in deze tijden waarin men met bezorgdheid het woord “ontlezing” bezigt, letters zomaar ongebruikt weg te gooien.

Er zijn, voor zover ik het overzie, twee opties.
Ten eerste breedsprakigheid, teneinde letters zoveel mogelijk te benutten, ten tweede een letterspaarsysteem, teneinde ongebruikte letters later te gebruiken.

Ofwel opvullen met uiuyytghhujmkkkkl,ngjklol,lll

gravatar

Ja, en laatst toen ik in gezelschap met rode kop en schaamrood op de lippen moest bekennen dat ik geen motorcoureur was. Ik wil zoiets nooit meer meemaken!

gravatar

Mij spreekt een tegoedsysteem het meeste aan, beste stuurman, al bestaat dan het risico dat bij voorbeeld, noem maar willekeurig iemand, Haagsche Annie eerst spaarzaam reageert en dan plots weer de halve bijbel citeert, bij wijze van spreken.
Maar het schenken van tekens aan de redactie is toch ook wat onbevredigend, want waar gebruiken zij die voor, nietwaar ?
Dus kortom: doe mij maar een tegoed !

gravatar

Mijn beste Xerxes, ik heb het al meerdere malen uitgelegd: letters weggooien = zonde, klopt.
Ik citeer mezelf maar even: ‘als er mensen zijn die denken nu van mijn irritant lange reacties af te zijn hebben ze het VOUT’.

Ik plak dan gewoon – net als sms’jes – net zoveel berichten aan elkaar als ik nodig heb/acht/wenselijk vind.

Ik citeer niet uit de bijbel dus dat is flauwekul. Ik lees voor uit eigen hoofd en vertel geen sprookjes. Het word gewoon wat meer scrollen voor je. next

gravatar

Want, Xerxes, ik vind ook lang niet alles leuk en aardig wat ik lees, in toenemende mate saai zelfs.
Ik vind jouw reactie op #14 ook flauw, voor de hand liggend en dat vind ik vaker van jouw reacties.

Zo zie je maar, het gaat steeds harder achteruit hier. Het is net FB.

Ook storend dat je geen avatar hebt, nu lees ik soms enkele zinnen om te denken: o ja… Xerxes… BORING!!!

Als je mijn kwekkende papegaai ziet kan je meteen doorscrollen omdat je weet: dit is weer zo’n reactie waarvan…

gravatar

… dus mag jij ook wel de moeite nemen om het mensen makkelijker te maken jou zo snel mogelijk te passeren.

Trouwens wel weer heel Hollandsch, een tegoedbon vragen voor iets wat je sowieso -zij het mondjesmaat sinds vandaag – toch gratis krijgt.

Neem je ook altijd die vieze koekjes in cellofaan mee die je onderweg bij de koffie krijgt om ze dan aan anderen aan te bieden?
Zonde om te laten liggen en kinderen vreten toch alles hoor ik je bijna denken.

Zo dat gaat hard, dit worden…

gravatar

Nou Xerxes, ik zie je pica gaarne tegemoet.

En hou je eigen site een beetje op orde, die ene activiteit die je doet laat je ook maar een beetje bungelen nietwaar?

Allemaal oud nieuws, je loopt je daar nog te verheugen op de clubkampioenschappen van 2e paasdag?? De 21e?

Zeker uitgesteld wegens gebrek aan belangstelling, want dan begin je opeens over voetbal?

En dat terwijl het 80 jaar geleden is opgericht, een sport die alleen nog in asielzoekerscentra is te bewonderen…

gravatar

Zomaar even een vraagje over die 500 tekens: is Jort Kelder weer terug bij de Quote 500 en heeft ‘ie het interim-management van De Speld zover gekregen hun aandelen van de hand te doen, soms?

Ik zie bij Alex net dat de koers inmiddels is opgelopen tot 7,51 Bitcoin per niet gebruikt teken… Nu ben ik gelukkig zelf een man van weinig woorden, dus als u mij binnenkort een poosje mist – al dan niet als kiespijn – zit ik op Gran Canaria aan een mooie Cubaan achter een borrel. Met paraplu!…

gravatar

Hijsfijn!

Dat hoorde nog bij mij vorige reactie en maakte precies de 500 tekens vol. Toch denkt het interim-management van De Speld zeker dat ze me die 9 tekens zómaar kunnen afpakken? 9 x 7,51 = 67,51 Bitcoin. Plus BTW en rente… Vooruit, ik doe niet lullig. Voor 86 Bitcoin zijn ze van jullie. Kan ik effe vangen, ja?

Hijsfijn!

gravatar

Gezien de overduidelijke speculatiebedoelingen van J. Esther (Jo, voor intimi), lijkt het mij noodzaak om bij de AFM een klacht in te dienen en tevens over te gaan tot notering van het nieuwe fonds “overbodige tekens” aan een gereguleerde markt a la Euronext. Deze notering dient dan plaats te vinden in Euro’s ipv.vage valuta zoals Bitcoin.

gravatar

Ik vind bitcoins eigenlijk wel gezellig in m’n vrije tijd.

Mijn hele werktijd is al gevuld met gemanipuleer, gevegeteer, gerapporteer en hoeheethetookalweer met €uro’s en dollar$.
Jam, kaas, kaas, worst, kaas, jam…..u wilt toch ook wel eens wat amders?

(Wie weet het antwoord op deze laatste vraag? Ik zie hier wel eens iemand die zegt dat zij een ijzersterk geheugen heeft…

gravatar

Overmorgen begint een protest optocht van auto’s met gladde banden van mensen die zich afzetten tegen sneeuwpret en gladde wegen deze winter, ook in de wintersportgebieden in heel Europa

Reageer
gravatar

Als ik daar niet erg op tegen ben, zal ik er waarschijnlijk voor zijn. Ik wil u desondanks geen valse hoop geven maar ook niet de moed doen opgeven.

gravatar

Het vocabulaire van de Radio 2 gelegenheidsverslaggeefster was in ieder geval behoorlijk eenzijdig: “lekker” verslag doen voor Radio 2, “lekker” paar glazen bier leeg drinken en dan “lekker” 50 kilometer lopen en daarna “lekker” vroeg naar bed na naar wat “lekkere” artiesten te hebben geluisterd. Da’s lekker dan….

Reageer
gravatar

Komt ze soms uit Lekkerkerk of Nieuw-Lekkerland ? Laat dhr Viesman het maar niet horen, die is er lekker niet vies van.

gravatar

Dhr. Viesman is een uiterst goor figuur met constant een bittere smegmageur om zich heen vermengd met de zware dodelijke kleverige gassen van zijn bleekgrijze ongewassen voeten.

gravatar

Beste Vimbert,

Het lijkt wel of je dhr Viesman persoonlijk en van nabij kent. Is hij soms je kamergenoot geweest ? Tegen mij kan je dat rustig vertellen, hoor, ik ben de discretie zelve.

gravatar

Stel dat ik iets schrijf met de lengte van wat ik hier nu schrijf, en dat inleid met deze tekst, dan heb ik nu nog 389 tekens over maar na de punt aan het eind van deze bijdrage nog maar 308.
Vertrouwend u hiermee naar tevredenheid te hebben geïnformeerd brengt het aantal terug tot 213.

Reageer
gravatar

Door het plaatsen van duimpjes kan je ook de verborgen tekst voorbij de 500 tekens zichtbaar maken. Als dat niet gebeurt dan behoudt De Speld zich het recht voor zich deze letters toe te eigenen.
Nog 282 tekens na de .

gravatar

Toe-eigenen van andermans letters is natuurlijk een vreemde actie van De Speld. Want wat doen ze er dan mee? Ongebruikt laten liggen?

In ieder geval worden ze niet benut om te communiceren over lezerswensen, zoals daar zijn:
– duimpjes;
– 10 laatste reacties;
– laatste 10 reacties;
– trefwoordenregister; en nu ook:
– aantal tekens.

Dan is het beter als een andere reacteur kan bieden op mijn resterende 12 tekens. Dan heb ik zelf invloed op wie een lekker voorraadje aan kan leggen.

gravatar

Corrie, alle details over je onwelriekende lichaamsgeur, je vaginale infectie én het geneesmiddel wat je ervoor gekocht had bij de drogist… Je vermoeden dat je die kwaal van de Speldredactie hebt opgelopen in de duinen.

Al die details kon ik alleen maar weten omdat je ze zelf het www op gooit. Dom, dom, dom..

Ik zou een beetje aan mijn privacy denken als ik jou was; dat wil ik er maar mee zeggen.

Knap van me? Nee, kwestie van lezen wat er staat en een irritant goed geheugen, das…

Reageer
gravatar

Oh Annie, er heeft zich weer een wijziging voorgedaan: 500 tekens. Langzaam aan zakken we naar 144, niet? Beetje meer binnen het bereik en begripsvermogen van de nooitlezende oneliner reaguurders, die plempen en wegwezen; nooit een reactie op een reactie. De tijden verschralen, evenzo het redactievermogen.

gravatar

Nee Annie het is niet knap van je maar dom dom dom.

Misschien is het een idee om opa Viesman ook in de gaten te houden. Het is een ouwe tandeloze geile beer dat op jonge meisjes valt.

De viezerik!

gravatar

Jeettje, ik zie het.

Was er al bang voor, ik had inderdaad nog een stuk of 10 leestekens over, toch is het woord ‘alles’ als in: ‘das alles’ komen te vervallen.

Een vooruitgang is het allemaal niet, Corrie heeft er weer een paar alter ego’s bij zie ik; misschien kan de nerd beter een grens stellen aan het aantal namen waaronder je kan plempen en lozen.

Inderdaad, de ene verslechtering na de andere.
En de laatste 10 reacties…?

Dat is te moeilijk..? Te gebruiksvriendelijk?… Of

gravatar

Nou ja zeg. Heb je mij de afgelopen weken over het WK voetbal gehoord? Ik heb niets met voetbal, maar ik laat liefhebbers graag van hun favoriete bezigheid genieten.
Zet wel een andere zender aan of ik ga wandelen. O nee, daar mag ik het niet over hebben.

En voor alle lopers: succes met lopen.

Reageer
gravatar

Mag ik terloops opmerken dat Nance een loopje met ons neemt ? Waarom niet: “en voor alle niet-lopers: succes met niet-lopen” ? Dat zou nog eens sportief zijn.
En waarom heeft Nance ons al die tijd niet geïnformeerd over haar nihilisme wat voetbal betreft ? Jammer, jammer.

gravatar

Als eerste mijn complimenten aan de websitemanager van De Speld om het aantal tekens te reduceren naar 500 tekens. Ik hoop dat daarmee de ellenlange egotripperij reacties van reactanten ingebonden kan worden. Geen hond die het leest.

Het is wel duidelijk dat veel van mensen die een reacties plaatsen geen bal om hun figuur geven.

Voor mijn leeftijd zie ik er nog strak uit. Dit komt omdat ik van wandelen aan de zee houd. Daarbij heb ik wel regelmatig een rustpauze in de duinen. 😉

Reageer
gravatar

Gossie, nou kun jij dus ook geen ellenlange loftuitingen over die geblondeerde meneer meer kwijt; zo ‘heb toch ieder nadeel se foordeel’.

En nog bedankt voor de tip van plekken die ik moet mijden.

gravatar

NP D, kdoe gwoon 3,4 ++; net as sms. mmnu… kheb 2 K mét so..
kziet wel ofni. ***Kmb, khoor t nog.
^^^^ ivm -list..
Lataaaa & HFT :p

(nog elf leestekens over, dit was een kort smsje. blij dat je turbotaal spreekt al is de oplossing hierboven toch wel ludieker, handiger ennnn: veel meer kans om de Nerd echt helemaal gek te maken, nietwaar?)

-stop-

gravatar

Reageren mag nog net op Speld. Maar binnen de grenzen van de server. Binnenkort kan je alleen nog een afkeurende duim of een goedkeurende pluim kwijt. De hele ontwikkeling hier is erg dictatorachtig. Hebben we daarvoor oorloggevoerd tegen de Duitsers ?

De hele zooi hier wordt behoorlijk irritant irriterend en daarenboven ergerlijk lastig, tergend vervelend,
afschuwelijk ellendig, griezelig eng, onaangenaam luguber, sinister macaber, naar- en kleingeestig,
vreselijk onuitstaanbaar, stuitend storend, afgrijselijk armzalig, dof geestdodend, onverteerbaar oninteressant, zakkerig beroerd, onhebbelijk onsympathiek, klierig flauw,armzalig bedenkelijk, erbarmelijk jammerlijk, rot slecht, geesteloos trutterig, kleurloos penibel, verstoord arrogant, rotterig lamlendig, akelig luguber, onaangenaam kil, benepen leeg, kleurloos klote en onuitstaanbaar kut.

Groeten vanuit de tijd dat alles beter en langer was.

gravatar

Heer Spaland, een beter idee, jawel hoor.

Gaat iets verder dan de 500 leestekens en trollen negeren: De Speld in zijn geheel negeren.

Een reacteursstaking zo u wilt.

O, eerste berichtje van vandaag, bij de volgende aanslag heb ik nog 255 leestekens nu nog minder.
Het is even wennen maar of ik dat wil… wennen… kweenie, er zijn al zoveel regels/geboden/verboden…
Liever in de zon even dan gaan zitten ploeteren met hoeveel leestekens en waarom.
Liefs, Annie

gravatar

Het artikel is mij uit het hart gegrepen. Al 462 dagen ben ik bezig met niet-wandelen (behalve dan de niet te vermijden functionele stappen) en nog even dan heb ik de 500-daagse voltooit.
En denkt u dat er maar één nieuwsmedium is dat hier aandacht aan besteed ? Nee, ho maar.

Reageer
gravatar

En dan wandelt een stelletje luie foetelaars nog niet eens, ze rijden mee in een rolstoel. Dat de politie daar niet tegen optreedt. Maar ja, die zijn natuurlijk alleen maar bezig met het uitschrijven van verkeersboetes en zelfs opgevoerde rolstoelen komen niet boven de vijftig. Misschien een idee om aan dopingcontrole te gaan doen?

Reageer
gravatar

En wat dacht je voor al die aandacht voor het WK Voetbal? Dan ga je naar een land waar ze volgens mij alleen maar aan baseball en ijshockey doen en dan nog durven ze je aan de grens te vragen of je noog naar het WK voetbal gaat kijken!
(Ik denk dat Oma het hiermee ook wel eens zal zijn)

gravatar

Toch hebben de niet wandelaars hier wel een puntje. over het niet wandelen valt heel veel meer te vertellen dan over het wel wandelen. Want wat kun je allemaal doen als je niet wandelt? Zitten. Tv kijken. Koffie drinken. Thee drinken. Eten. Fietsen. Auto rijden. Internetten. Chatten. Whatsuppen. Hypen. Meer hypen. Breien. Haken. Een goed boek lezen. In een skelter rijden. Rolschaatsen. Een goede maaltijd bereiden. Een goede maaltijd eten. De tuin wieden. Oogsten van de moestuin. Een kinderwagen duwen. Een…

Reageer
gravatar

Beginnen we als gewoonlijk met de welkomstborrel en -sigaar en dan naar punt 2: sponsort de SVvDS de Loop naar de Maan? Persoonlijk heb ik enige namen in gedachten die sterk in aanmerking komen voor een éénmalige gift.

Ehhh … een extra setje veters voor de schoenen, uiteraard met het logo van de SVvDS, stel ik voor.

gravatar

Heer Jeettje,
Is het wél gepermitteerd om in het verenigingsgebouw te ijsberen? Of is dat onwenselijk gezien de bedreigde status van deze diersoort?
Ook heb ik last van een enigszins lopende neus. Hooikoorts. Altijd aan de wal. Op zee nooit last van.
Wat dunkt u, zou een sigaar daar tegen helpen, of zal ik een pijp opsteken?

gravatar

Momentje beste Jeettje,

Deze zomer wordt een begin gemaakt met de renovatie van de Vereeniging. Deze wandel zou wel eens jaren kunnen duren; het Rijksmuseum had er per slot van rekening tien jaar voor nodig.

gravatar

Beste Jeettje,

Allereerst: je reageert op jezelf (??) last van toetsenbord/monitor eenzaamheid? Geen dialoog maar een monoloog?

Ten tweede: in een vorig item wenste U een prostitué te signaleren en te verwijderen, thans schrijft U sommige lieden naar de maan te wensen (enkele reis waarschijnlijk).

Waar is Uw scherpe humor gebleven, de commentaren welke Jeettje lezenswaard maakte.

Uw bijdrages zijn waardevol maar zelfs deze gevallene (welke normaal gesproken niets opvalt behalve het pijnlijke contact met betonnen vloeren) maakt zich thans zorgen over Uw geestelijke gesteldheid.

Zijn de sigaren en de cognac U slecht bekomen in het beruchte (soms beroemde) en door sommigen gewaardeerde notoire clubhuis?
(Waarom schenkt men hier overigens geen Blue Velvet cognac?)

Overigens, waarom krijg ik nog steeds geen uitnodigingen om deel te nemen aan de clubhuis activiteiten? Omdat ik misschien ooit aangegeven heb de opwindende profielfoto van “iemand van hiernaast” te missen?

Beste Jeettje, ontkool je Solex en weest een brave Blijdorp aap, gedraag je weer zoals “vroeger” (toen alles beter was).

Groet, in en met respect,
De gevallene

gravatar

Sorry, ik ben wat laat en buiten adem.

Auto deed alleen grrr, grrr. Heb moeten wandelen. Welke Neanderthalers wandelen er nog ? Ik begrijp tenvolle de afkeer voor wandelen en wandelaars. Je wordt er moe van, je zolen verslijten, je zweet als een gorilla en je komt overal te laat.

Maar terzake. Om geen gedoe hier te hebben met mensen die afkomen op de gratis tocht naar de maan en bijhorende veters, staat er een tentje op de parking. Hoewel deelnemen gratis is, dankzij sponsoring, is inschrijven wel verplicht, om dubbelboekingen te vermijden.

Nu ga ik even uitpuffen.

gravatar

Beste Homopaath, dat ik regeerde op mezelf kwam door een technische onvolkomenheid tijdens het noteren van de eerste reactie: er bleef mij geen andere mogelijkheid tot aanvullen.
Wat haar van hiernaast betreft, heeft u kennelijk mijn dupliek gemist vanwege de missende avatar onder #10 bij het vorige item, alwaar zvh naar uitweek.

Met Blijdorp heb ik niets te maken behalve een jaarlijkse financiële donatie, de Solex doet het prima, en u uitnodigen? Welaan, u bent er nu toch? Neem nog een sigaar, maar blijf weg van de Huifkarretjes, daar is de terpentine over gegaan. (weet iemand nog een krétekroker om ze aan cadeau te doen?)

Stuurman, gooi die gladiolen maar weg: je hebt een hooikoorts te pakken eer je het weet. En ijsberen houden we in ere, natuurlijk, al slijt de loper er wel van.

gravatar

Tja, meneer de homeopaat, de tijd dat heer Jeettje nog lezenswaardig was ligt helaas ver achter ons.
Tegenwoordig komt ie niet veel verder dan reageren op trollen en tegelijkertijd aangeven om vooral niet te reageren op trollen, en wat dacht u van die diepzinnige verbastering van uw naam…
Tja,….dus.
Vermoedelijk zal zijn proefschrift dus gewoon een receptenboek blijken te zijn.
Wat wel weer handig is, is dat hij zijn hoofd weer terug heeft, dan scroll je er makkelijk voorbij. Zomaar een tip.

gravatar

Jeetje Jeettje je hebt een anonieme dreigement aan je broek. Wie van je vrienden zal het zijn?

Je weet toch dat je niet op mij mag reageren. Pas maar op, straks wordt je ontvriend en voorbij gescrollt. Het is maar een tip.

Het lijkt de PVV wel,

Corrie

gravatar

Corrie, hou je erbuiten. Ook als je jezelf anders noemt.

Waarom mijn reactie waarin ik zei:

‘Daar heeft Jeettje niet een beetje maar volledig gelijk in’ verwijderd is begrijp ik echt niet.
Ik zeg soms hele nare dingen; dat mag gewoon???

Nou de &^%$# voor de imbamsiel die dit verzonnen heeft. Vanaf nu mag ik nog 199 tekens gebruiken maar ik denk dat (nu 137) toch niet alles op de site komt.

Wanneer gaan de navigatietoetsen weer op hol? Nu eerst eten hoor, dit begint op werken…

gravatar

Wel meneer Hoor,

Het handige van uw tip is vooral dat uw stukje – op 4 na – uit 500 tekens blijkt te bestaan. Dat geeft een aardige visuele indruk van de nieuwe mogelijkheden en/of beperkingen.

gravatar

Wie krijgt er nu in 500 woorden gezegd hoe idioot wandelaars zijn. Geen pad blijft nog onbetreden.
Zien ze een pad, hup erop. Daarvoor dienen onbetreden padden niet. Maar zo’n hersenloze wandelaar met een bestedingsbudget van nul euro ziet dat niet.

Ofwel gaan ze rust rust en stilte zoeken in een bos. Ja stil was het tot de meute kilometervreters het bos heeft omgeploegd.

Daarenboven met de auto kun je nergens door met al die palen en hekken aan die padden.

Viervoeters, die wandelen graag. Mensen met 2 benen zijn niet gemaakt om te wandelen.