‘Toewijzing Vierdaagse van Nijmegen aan Nijmegen door corruptie’

Wandelevenement gaat mogelijk naar andere stad

De Amerikaanse justitie heeft negen officials van de Koninklijke Nederlandse Wandelbond gearresteerd op verdenking van corruptie. Volgens de Amerikaanse autoriteiten hebben de bobo’s honderden euro’s aan steekpenningen ontvangen van Nijmeegse stadsbestuur in ruil voor de toewijzing van de vierdaagse van Nijmegen aan Nijmegen.

Rond de toekenning van de Nijmeegse Vierdaagse aan de keizersstad hing al langer de zweem van corruptie. Volgens wandelliefhebbers is de omgeving van Nijmegen veel te heuvelachtig voor een grootschalig wandelevenement. Eerder was al gebleken dat Nijmeegse bouwbedrijven in de weken voor de toewijzing contracten hadden binnengehaald om een extra brug over de Waal te bouwen.

Naast Nijmegen waren Deventer en Breda in de race om dit jaar de Nijmeegse vierdaagse te organiseren. Mogelijk zal de vierdaagse nu alsnog aan een van deze steden worden toegewezen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou nou…. de NIJMEEGSE vierdaagse moet gewoon door nijmegen georganiseerd blijven. Er zullen genoeg mensen zijn die zich wel aan de regels houden, uit nijmegen!

Reageer
gravatar

Er zijn nu eenmaal van die hardcore wandelaars met ANWB-lidmaatschap die nu hun nieuwe wandelschoenen, vest, zonnebril, blarenzalf en thermosfles op grote afstanden willen uitproberen. Mensen zijn gewoontedieren: na 99 x rond Nijmegen slaat men geen nieuwe pa-ha-den meer op en la-ha-nen meer in. LAAT ZE TOCH, ze kúnnen ook niet anders meer; de VVD bouwt in hoog tempo alle wandelpaden om in zesbaans-autosnelwegen om hun VVD-vrienden in de auto, wegenbouw- en benzine-lobby terwille te zijn.

Reageer
gravatar

De Europese inschrijvingsplicht, is bedoeld om de ‘onderwereld’ (de georganiseerde misdaad) in Europa te stimuleren en een stevige plaats in de ‘bovenwereld’ te bezorgen. De lobbygroepen in Brussel worden gerund door the Mob en men heeft grotendeels al de bankwereld, FIFA, farmaceutische industrie, supermarktketens en nationale regeringen in handen en legt nu de laatste hand aan de kerken. Dat Nijmegen nu de Vierdaagse verliest is m.i. een mindere zorg.

Reageer
gravatar

4 daagse hoort bij Nijmegen…..maar ze mogen best wel eens een andere route gaan uitstippelen….De wandelaars hebben nu alle stekkies wel gezien die al zovele jaren meelopen.. Gewoon starten vanaf Nijmegen en ook de feesten in Nijmegen houden!

Reageer
gravatar

Wat een verhaal.dat steekpenningen niet kunnen.dat is zeker.maar om de vierdaagse uit Nijmegen tehalen.slaat totaal van geen kanten.dit jaar is de 99 vierdaagse.als ik naar dat aantal kijk.lijkt het mij onwaarschijnlijk dat onze omgeving niet voldoet aan de vierdaagse.kortom.ik vraag mij af waar nu de steekpenningen naar toe zijn gestopt.om dit prachtige wandel evenement uit Nijmegen tehalen.
Ze zijn echt niet goed.vierdaagse hoort bij Nijmegen en zo ook omgekeerd. Groet
Rob hendriks

Reageer
gravatar

De opzienbarende ontdekking kon plaatsvinden dankzij de professionele toewijding van de Amerikaanse inlichtingendienst in samenwerking met de Mossad.

Reageer
gravatar

Met alle respect, maar in plaats van iets te doen met die 361-daagsen waar je als andere stad vrij uit kunt plukken gaan zeuren over die 1% van het jaar waar Nijmegen haar deel van het jaaractiviteitencorvee altijd weer trouw van oppakt!? Wat een kotswekkend Onvertier!
Nou, dan moet het maar weer: ICH BIN AUCH EIN NIMWEEGHER!

Reageer
gravatar

Doe nou niet.

Vóór je het weet word je door een niet nader te noemen unibrow uitgemaakt voor domme allochtoon.
En dan moet je een peperdure Laphroaig opentrekken om dat feit te vieren.

Wil een glas, trouwens?

gravatar

Meppel is de naam van een stedelijk uitwerpsel in de gemeente Assen, Friesland.

De burgemeester is Ali MBwemba, voormalig badmeester uit Mail die nauwelijks Nederlands of Fries spreekt en nog geen verblijfsvergunning heeft.

Ieder van de voorheen benoemde burgemeesters weigerde de post. Een van hen stond wel open voor het idee, mits hij in Reykjavik zou mogen blijven wonen en niet de Nederlandse nationaliteit aan hoefde te nemen.

gravatar

Ja ja, straks gaat u ons zeker ook nog vertellen dat Sinterklaas dit jaar in Meppel aankomt… Ze hebben in Friesland de Elfstedentocht en de TT al!

gravatar

Ik vertrouwde het zaakje al jaren niet. De Tour de France is toch ook in Utrecht gestart?! Waarom dan de Vierdaage van Nijmegen niet een keer lopen in Amersdoorn, Apelfoort of voor mijn part Meppel? Zolang je maar bij de Haagse duinen wegblijft, want daar stinkt het en is het beslist niet pluis!

Reageer
gravatar

Ik beken dat ook ik zelf de Vierdaagse voor de 31ste keer vanuit Ibiza meeloop. Dit kan via een schappelijke betaling bij de kassa van de supermarkt en je krijgt meteen je medaille mee.

Is dat corrupt? Daar herken ik me niet in.

Reageer
gravatar

Wanneer stoppen ze eens met het toewijzen aan Nijmegen?
Zo’n groot evenement hoort in Friesland thuis waar ze dan in 4 dagen de Elfstedentocht (220km) kunnen lopen. Geen heuvels, alles mooi vlak met een ruim uitzicht en natuurlijk Berenburg, wordt het allemaal een stuk gezelliger van en zijn we ook van de corruptie af want die Friezen zijn allemaal goudeerlijk!

Reageer
gravatar

Corruptie zie je ook overal. In Nijmegen hebben ze ook al weer de zeven heuvelen loop toe geëigend. Wordt tijd dat de Russen komen ingrijpen.

Reageer
gravatar

Wat dit artikel niet vertelt is dat de omstandigheden waarin de bruggen gebouwd worden in Nijmegen onmogelijk zijn. Er zijn al honderde, zo niet duizenden Nijmeegse bruggenbouwers overleden, en het stadsbestuur kijkt gewoon de andere kant op… Bizar!

Reageer
gravatar

Hebbie al eens een bruggenbouwer zien overlijden?
Da’s echt een walgelijk gezicht, ziet er niet uit en je wordt er bijna ziek van.

Dus logisch dat je even de andere kant op kijkt, zeker als je net je broodje op hebt

gravatar

Ook daar komt niets van in.

Brussel is tegen, en eist een openbare en transparant bid van kandidaatsteden binnen de EU.

Riga heeft al een aanbesteding gedaan om de vlaggenparade in het stadion van Bruine Ster te laten plaatsvinden op de zaterdag vooraf, en zelfs in het Griekse Thessaloniki is men al begonnen ter voorbereiding op de 100ste editie een geschikte route uit te stippelen.

Reageer
gravatar

Nu ook al bij de vierdaagse? Bij de Tilburgse Kermis ging het net zo! Daar deed Den Bosch ook in mee. En de statrt zou zijn in Baarle-Hertog.

Reageer
gravatar

Ik hoop dat ze volgend jaar nu ook eindelijk de Marathon van Amsterdam gaan houden in Urk. Ik probeer nu al jaren de zondagen hier in het dorp op te vrolijken maar ik kan niet op tegen het grote geld uit Amsterdam.

Reageer
gravatar

Begrijp het artikel niet, de Vierdaagse van Nijmegen aan een andere stad toewijzen? Dan klopt de naamgeving toch niet?

En waarom was naast Deventer en Breda niet Den Haag of Scheveningen in in de race?

Corrie.

Reageer
gravatar

de Parijs-Dakar rally gaat niet van Parijs naar Dakar omdat er oorlog is rond Dakar. In Nijmegen is er enkel een supermarktenprijsoorlog. Dus tuurlijk kunnen ze het ergens anders doen!

gravatar

Die naam is best aan te passen, Corrie. Zo is het ook gegaan met die Franse fiets vierdaagse.

gravatar

North sea jazzfestival wordt nu een heeuuul eind van de North sea gehouden, eerst in Den Haag, nu in Rotterdam waar geen zee te bekennen is en straks in Utrecht. Met de Nijmeegse vierdaagse ook. En waarom moet ie vierdaagse altijd vier dagen duren en geen zeven. Dat is pas een prestatie. De Boekenweek duurt tenslotte ook tien dagen.

gravatar

Het schaamhaar van Corrie komt uit haar decolleté.

Tja, als daar zou staan – het schaamhaar van Bennie komt uit haar decolleté – heeft het wel zwaar gestormd in de duinen.