Tong_stocker / Shutterstock.com

Richard (52) heeft al jaren een branderig gevoel tijdens het lassen

Hij praat er niet graag over, maar maakt nu toch een uitzondering. Voor andere mannen die hetzelfde probleem hebben en telkens weer dezelfde gene ervaren: een branderig gevoel bij het lassen. Voor Richard (52) is het al jaren bittere realiteit: "Ik weet niet beter of het lijkt alsof ik in de fik sta zodra ik begin te lassen. En het lijkt wel of het steeds erger wordt."

"Het gekke is, ik heb eigenlijk normaal gesproken helemaal geen last heb van dit branderige gevoel", vertelt hij. "Eten, een boek lezen, met de kinderen spelen, naar het toilet gaan; allemaal geen centje pijn. Maar zodra ik me even terugtrek om materialen aan elkaar vast te lassen, gaat het mis. Dan heb ik direct een branderig gevoel dat zó intens is, dat ik er een masker bij op moet zetten zodat niemand me ziet janken."

Richard baalt enorm van zijn aandoening, ook omdat hij weinig weerklank vindt bij hulpverleners. "Ik heb overal al gelopen joh. De huisarts stuurt me door naar een psycholoog, de psycholoog raadt me aan om m'n las op te houden… ik weet niet of ze het niet willen, of niet kunnen, maar ik voel me als patiënt niet serieus genomen."

Met zijn verhaal hoopt Richard in ieder geval het branderige gevoel uit de taboesfeer te halen: "Ik weet zeker dat er in Nederland meer mannen zijn zoals ik. Misschien zelfs ook wel vrouwen. Lotgenotencontact zou me enorm helpen."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb al maanden een slaperig gevoel tijdens het lezen van De Speld. Hebben andere mensen dat ook? Dergelijke signalen mogen we niet negeren! Misschien kunnen we er in alle anonimiteit over praten. Of misschien kan Kundige Trudie ons van raad voorzien.

Reageer
gravatar

Enigszins trouwe lezer, ik ben jouw mening niet geheel toegedaan. Een negatief punt is dat redacteuren nogal eens over onderwerpen schrijven waar ze de ballen verstand van hebben. Maar er moet worden gezegd dat ze van voetballen juist veel weten

gravatar

Hij kan het beste Finimal gebruiken. Finimal is goed, u bent snel weer beter.

Ok speld, dit was mijn reclame bijdrage voor vandaag. Ik stuur jullie wel een tikkie voor de kosten van de reclame die ik zojuist heb gedeeld.

Reageer