YT / Hulptroepen

Sywert van Lienden vindt maatschappelijk doel voor geld: Stichting Hulptroepen

Sywert van Lienden heeft een maatschappelijke bestemming gevonden voor zijn 9 miljoen euro. Hij zal zijn geld doneren aan Stichting Hulptroepen, een organisatie die mondkapjes levert aan de zorg.

“Stichting Hulptroepen is een mooie club mensen die zich inzet voor de zorghelden”, zegt Van Lienden. “En ze doen dat ook nog eens onbezoldigd, wat betekent dat ze geen winstoogmerk hebben. Ze doen het echt om niet. Dat kan ik niet vaak genoeg benadrukken.”

Mocht ooit uitlekken dat de donatie van Van Lienden niet naar Stichting Hulptroepen is gegaan, maar naar een speciaal opgerichte BV, dan komt dat door speciale wetgeving, stelt Van Lienden. “Het is in praktijk niet zo dat je zo’n grote gift kan aannemen bij een stichting, dus het kan zijn dat ik er even iets naast heb moeten opzetten. Voor de zorghelden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *