Nos

Nos

De Jonge: ‘Eerlijkheid niet mijn portefeuille’

Hugo de Jonge blijkt toch aanzet te hebben gegeven voor de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden met het VWS. Daarmee spreekt hij tegen wat hij eerder in interviews heeft beweerd. Nu geeft de oud-VWS-minister toe niet altijd eerlijk te zijn geweest, maar niet zonder reden: ‘Dat is ook helemaal niet mijn portefeuille.’

“Goed, ik heb inderdaad niet de waarheid verteld. Maar eerlijkheid is echt de portefeuille van mijn collega’s, niet van mij”, zegt Hugo de Jonge. “Vorig jaar niet, en dit jaar ook niet. Als je zo die appjes leest en tegelijkertijd dat interview van juni 2021 erbij pakt, is dat wel belangrijk om erbij te vermelden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hugo, we zouden niks zeggen, weet je nog? We hadden afgesproken dat we ons zouden verstoppen achter een rapportje van Deloitte, dat we naar buiten brengen op een moment dat het ons goed uitkomt. Op vrijdagmiddag vlak voor het zomerreces ofzo. Of gelijktijdig met één of andere natuurramp. Dus voor nu is de lijn dat we “eerst moeten wachten tot Deloitte alle feiten op tafel heeft en dat we er tot die tijd helaas geen uitspraken over kunnen doen”. Onthouden?

Reageer