Beeld: NOS

China helpt Montenegro met opbouw megaschuld

Alleen zou het voor Montenegro uitgesloten zijn, maar dankzij de hulp van China is het voor het kleine Oost-Europese land toch mogelijk: de opbouw van een eigen gigantische geldschuld.

“Zonder de hulp van China was ons dit niet gelukt”, zegt president Milo Đukanović. De nieuwe megaschuld moet in Montenegro voor grote problemen gaan zorgen. “Dankzij een financiering van bijna een miljard dollar van de Chinese bank, waardoor we jaarlijks zo’n 70 miljoen dollar aan rente en aflossing moeten overmaken, kunnen ook wij een wankele economie hebben. Nu doen we echt mee.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

China heeft voor het traject van 41 km de prijs laag kunnen houden. Sl*chts 779,08 miljoen euro! Dat heeft China voor elkaar gekregen door bij dit werkgelegenheidsproject zes jaar lang twintigduizend Oeigoerse gevangenen in te zetten.

Reageer