Sauko Andrei / Shutterstock.com

Mug komt over 5 weken terug voor tweede prik

Ben je vannacht geprikt door een mug? Dan krijg je over vijf weken een tweede prik. Op die manier is de jeuk-effectiviteit het hoogst.

Ook over de volgorde is meer bekend geworden. Eerst worden mensen met stevige zweet of kaaslucht geprikt, later komt ook de rest van de populatie aan de beurt. Als laatste zijn de bedpartners van mensen die naar zweet of kaas ruiken aan de beurt.

Om het prikproces zo goed mogelijk te laten verlopen, mag je niet kiezen of je je laat prikken door een langpootmug, motmug of tijgermug.

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Moet ik voor die prikken naar de huisarts, de GGD of naar een Fieldlab-evenement? Of naar een terras? Waar kan ik terecht met mijn vragen? Er is nog veel onduidelijk.

Reageer
gravatar

Het probleem is dat een mug voorafgaande aan een pik nooit zijn snuit steriliseert en evenmin jodiumtinctuur smeert op de prikplaats, laat staan dat hij er na de prik een pleister op plakt.