Studio Speld / Shutterstock.com

Nieuwe app Bonobo zet bezorgde boodschappen binnen tien minuten in de koelkast

De Duitse app Bonobo belooft boodschappen van gebruikers ‘binnen tien minuten’ in de koelkast te zetten. De ideale oplossing voor mensen die via Gorillas boodschappen hebben besteld, maar geen zin hebben om die boodschappen vervolgens de trap op te tillen en op te ruimen. In een recente investeringsronde heeft de dienst 230 miljoen euro opgehaald, en wordt de waarde van het bedrijf op zo’n 4 miljard euro geschat. 

Gebruikers kunnen via de app een opruimer bestellen die binnen tien minuten arriveert. De opruimer pakt de boodschappen die eerder zijn bezorgd op, tilt ze naar de keuken en zet ze vervolgens in de koelkast. Bonobo rekent voor de opruimer 1 euro aan bezorgkosten. Voor keukens die hoger dan vier verdiepingen liggen komt daar een toeslag van 50 cent bij. 

De econoom Genevive Lessens ziet grote kansen voor diensten die de boodschappen van mensen op korte termijn in de koelkast zetten. “Kijk maar naar de absurde hoeveelheid geld die is geïnvesteerd in een dienst waarvan totaal onduidelijk is of er een gezond verdienmodel aan te hangen is”, zegt Lessens. “Ik bedoel: Bonobo is amper vier maanden oud en nu al 4 miljard euro waard. Het is onmogelijk om bezorgers voor een tarief van 1 euro naar een huis te laten fietsen, de boodschappen op te ruimen, ze daarvan een behoorlijk uurloon te betalen én Bonobo winst te laten maken. Maar, het moet gezegd: ze hebben veel kapitaal achter zich. Dus dat biedt vertrouwen. En ook wel lekker, toch? Niet je boodschappen in de koelkast moeten zetten. Ik denk dat we hier nog veel van gaan horen in de toekomst.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Maar gooit Bonobo ook gelijk die slijmerige sla van vorige week weg en dat beschimmelde brood? En die kring onder het melkpak? Of moeten we daarvoor Grijspootdoeroecoeli inschakelen?

Reageer