Vasyl Nagernyak / Shutterstock.com

Studenten vinden verbieden research chemical 3-MMC ‘verlies voor de wetenschap’

‘We hadden hier graag veel meer onderzoek naar gedaan’

Vandaag een gitzwarte dag voor alle studenten die in naam van de wetenschap onderzoek deden naar de binnenkort verboden designerdrug 3-MMC. Wat tot heden nog legaal en eenvoudig verkrijgbaar is op de zogeheten ‘research chemical websites’, zal binnenkort een stuk lastiger worden.

Student Joris van TU Delft heeft samen met medestudenten afgelopen jaar bijna elke dag zijn lichaam en geest aan het intensieve onderzoek toegewijd. “We zitten echt nog pas in het beginstadium. We hebben pas net onze hypothese ‘je gaat best lekker op 3-MMC’ opgesteld. We hebben de hypothese nog niet vaak genoeg getoetst om een betrouwbare conclusie te trekken. Jammer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *