British School Painter Influenced by William Blake, Public domain, via Wikimedia Commons

In Europa zijn engelen heilig, maar in India stoppen ze ze met duizenden tegelijk in een stal

De wereld is rijk aan religieuze en culturele verschillen. Wat in een land doodnormaal is, kan voor mensen andere landen behoorlijk schokkend zijn. In Europa vinden wij engelen heilige wezens, maar de rest van de wereld denkt daar heel anders over. In India stoppen ze engelen bijvoorbeeld met duizenden tegelijk in een stal.

“Engelen zijn in India vooral een product. Ze zorgen voor harpmuziek en gebruiken de veren van hun vleugels voor in kussens”, zegt onderzoeker comparatieve religies Lisanne van Emmen. “Dat christenen denken dat je in de hel terecht komt als je een cherubijn uitscheldt of een aartsengel een schop verkoopt, daar kunnen ze zich in India niets bij voorstellen. ‘Het zijn maar bovennatuurlijke wezens. Waarom doen jullie daar zo moeilijk over?’ zou een Indiër zeggen.”

Volgens Van Emmen is het belangrijk om te beseffen dat er bij religieuze verschillen dus niet zoiets is als ‘goed’ of ‘fout’. “Hindoes vinden ook dingen heilig waar wij ons dan weer niets bij kunnen voorstellen. In India vinden ze bijvoorbeeld color runs heilig terwijl dat bij ons gewoon een leuk feestje is. Het hangt er maar net vanaf wat op wat voor manier je bent opgegroeid.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, zit wat in. Ik zou zeggen: dit is een waarheid als een rund die met Fieldlabs stunt!

Weet iemand trouwens nog een leuke naam voor mijn nieuwe partij? Wij drieën willen dat via directe democratie vaststellen, zo heb ik unaniem besloten.

Reageer