Beeld: NOS

Gevaccineerd Israël pakt het oude leven weer langzaam op

Lang was het rustig in Israël. Maar nu het land grotendeels gevaccineerd is, pakt men het oude leven weer langzaam op.

Zo begint men in Oost-Jeruzalem weer voorzichtig met het verdrijven van Palestijnen uit hun woningen. Premier Bibi Netanyahu noemt het hartverwarmend dat dit weer veilig kan. “Het was moeilijk om een tijdje niet op geannexeerde grond te kunnen bouwen. Op het einde was de rek er echt uit.”

Ook heeft de politie eindelijk weer eens kogels en de traangasgranaten op de Al-Aqsamoskee afgevuurd.. Netanyahu: “Echt weer als vanouds. Het is mooi om te zien hoe het oude vertrouwde leven weer helemaal terugkomt.”

Voor vandaag staat er in Jeruzalem nog een mars op het programma waarbij extreem-rechtse Israëliërs provocatief door de Palestijnse wijk lopen. “Gelukkig hoeven we daar geen mondkapje meer bij op”, zegt één van de deelnemers. “Zo’n mondkapje scheldt toch minder lekker. Fijn dat het weer kan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het zal voor de Palestijnen ook wel weer lekker zijn, dat ze weer als vanouds in de slachtofferrol kunnen kruipen en over hun dode kinderen kunnen janken. En wat ook helpt is natuurlijk dat zij veel minder gevaccineerd zijn dan de joodse Israeli’s: dat geeft de Palestijnen een extra kans om dood te gaan. Win-win, zou ik zo zeggen.
Nu maar hopen dat “terug naar het oude normaal” geen terugkeer wordt naar 75 jaar geleden.

Reageer
gravatar

Vandaag (10 mei) is er ook een herdenkingsmars door Jeruzalem van de Jom Hazikaron. (Dag van de Herinnering)

Sjalom Israël. Nederland staat achter jullie! 💋💋

Corrie, jouw vaste vaccinatie voor Betrouwbaar Comment.

Reageer
gravatar

Tante Corrie,

Nederland staat NIET achter Israël. In ieder geval niet onvoorwaardelijk. Humane voorwaarden – die onder andere door de VN werden gesteld – treedt de Israëlische regering met voeten.

De truc is dat elke ongewenste mening en actie anti-Joods wordt genoemd door met name Likoed. De Westerse landen zijn daar sinds de 2e wereldoorlog zeer gevoelig voor. Het is geen Joodse zaak maar een Israëlische.

De meeste joden wonen niet in Israël en velen daarvan staan niet achter het agressieve gedrag van Israël jegens vooral de Palestijnen.

Neef Jan

gravatar

Die Palestijntjes hebben er zelf voor gekozen om niet naar het oosten te vertrekken. Dan moet je niet piepen als Israëll er zo nu en dan een paar afknalt. En dankzij de versoepelingen kan dat nu weer. Lekker hoor.

Reageer
gravatar

De grofheid ten top. Kraken en bezetten mag niet. Lees het rapport van HRW, Amnesty International, https://www.btselem.org/ en ga maar zo door. Praten over het afknallen van Palestijnen. Echt zeg, dat zou ik moeten schrijven over joodse mensen, dan zou Likoed een rechtzaak starten en het CIDI antisemitisme melden. Gatverdamme.

gravatar

Die antisemieten van HRW en Amnesty International worden volkomen terecht bij de grens geweigerd, dus hoe kunnen zij nou weten wat die Palestijntjes allemaal flikken om Israël in een kwaad daglicht te zetten?

gravatar

Lekker! Verdraaing van oorzaak en gevolg. Een paar uitgehongerde Ramadan-deelnemers vinden het noodzakelijk om rellen te schoppen vanwege een rechtszaak over een vastgoed kwestie, maar dat is natuurlijk niet grappig. #NoJewsNoNews

Reageer