tommaso79 / Shutterstock.com

Man koos eieren voor zijn geld en een paar weken later is hij failliet

Eric (36) koos begin april eieren voor zijn geld. Al zijn spaargeld wendde hij aan voor de aanschaf van ruim 18.000 vrije uitloopeieren. Het leek zeker in het begin een goede keuze, maar nog geen maand later blijkt er een flinke schaduwzijde aan zijn keuze te zitten: de eieren zijn bedorven. Eric is failliet.

"De eerste dagen was ik echt de koning te rijk", vertelt Eric met een gasmasker op, temidden van een immense stapel rottende eieren. "Elke dag een eitje bij het ontbijt, quiche in de avond, ik was nog nooit zo gelukkig. Ik gaf ze allemaal een naam."

Helaas voor Eric begonnen de eieren na een aantal weken hun houdbaarheid te verliezen. Inmiddels zijn ze allemaal verrot. Geld om ze weg te gooien heeft hij niet ("de kliko zit er al tot aan de nok vol mee") en zijn ze gratis af te halen. Niemand meldde zich vooralsnog. "Nu heb ik én geen eieren én geen geld", piekert Eric, die uitzetting uit zijn huurwoning boven het hoofd hangt. Ook zijn relatie liep op de klippen. Toch zou hij het zó weer doen: "Natuurlijk, je moet achter je keuzes blijven staan."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *