overkit / Shutterstock

overkit / Shutterstock

Analyse: steeds meer verstandige beleggers kiezen eieren voor hun geld

De eierprijs stijgt naar historische hoogte, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Beleggers uit het hele land grijpen nu hun kans en kopen geen goud of cryptomunten, maar kiezen massaal eieren voor hun geld.

“Eieren gaan skyhigh op dit moment”, vertelt beursanalist Djoeke Veenhoven. “Een beetje belegger stapt nú in, voordat het te laat is.” Veenhoven denkt niet dat het een probleem gaat vormen dat de ei geen houdbaar product is. “Allereerst: in het verleden behaalde resultaten geven geen garanties voor de toekomst. Dat iets vroeger niet werkte, betekent niet dat het nu ook niet werkt. En bovendien: Pasen staat voor de deur, dus de vraag naar eieren zal alleen maar toenemen de komende dagen.”

Belegger Joost – co-host van de Graaiende Giercast, dé podcast over beleggen voor jongeren tussen de 21 en 22 – adviseert ook om “vol in te zetten op eieren”. “Dit is de nieuwe crypto. Je moet nú stacken. Nu moet je hele woonkamer volstaan met eierdozen, bij wijze van spreken. Anders ben je gewoon te laat. Kies nú eieren voor je geld.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Eieren gaan skyhigh op dit moment.”

Dat is onzin! Eieren gaan niet hemelhoog, ook niet de eieren van vogels en van de paashaas. De zwaartekracht zorgt ervoor dat eieren, die heel breekbaar zijn, versneld neer beneden vallen. Michel en Josefien, jullie begrijpen allebei wat daarvan het gevolg zal zijn.

Reageer