Mangostar / Shutterstock

Mangostar / Shutterstock

Vrouw die Bourdieu kent had toch liever financieel kapitaal dan cultureel kapitaal gehad

Een vrouw die goed bekend is met het werk van de Franse socioloog Pierre Bourdieu had tóch liever financieel kapitaal gehad dan cultureel kapitaal. “Ik vind het heel vet dat ik La Distinction heb gelezen en er nog aardig wat van kan reproduceren”, zegt de 26-jarige Roos uit Amsterdam. “Ik zeg ook best vaak, ‘ah, Bourdieu’, in gesprekken met vrienden, en dan knikken zij zo van, ‘ja man, snap wat je bedoelt’. Maar als ik heel eerlijk ben zou ik dat culturele kapitaal zo inruilen voor financieel kapitaal. Cash. Money in the bank. IJskoud stacken. Mama moet eten, snap je wel? Teringzooi. ‘Kan ik hier met cultureel kapitaal betalen? Kan ik een huis krijgen met zeggen dat ik Bourdieu ken?? Beginnen over habitus?’ Die makelaars lachen je weg hoor. Nou ja, als iemand werk voor me heeft, graag.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kan ik een huis krijgen met zeggen dat ik Bourdieu ken??
Nee natuurlijk niet schat. Alleen asielarabieren krijgen een huis. Nederlanders kunnen de vinketering krijgen.

Reageer
gravatar

Hoe vaak moet ik het nog uitleggen? Je moet je cookies weggooien. Dan ben je weer even van het “vage kennis” issue andere censuur af.

gravatar

Het was mijn eigen tip (koekjes automatisch weggooien), maar je hebt gelijk.
Deze browser stond nog open.

Makkelijk genoeg om het in een andere browser gewoon te lezen.