Source: YT / AT5

Directeur AMFI: ‘ik dacht dat een onveilige sfeer weer in de mode was’

De directeur van AMFI reageert berouwvol op de onrust die is ontstaan onder studenten op het Amsterdamse fashion-instituut. Volgens studenten is de sfeer op het instituut onveilig, onder meer doordat docenten racistische en seksistische opmerkingen zouden maken en burn-outklachten werden weggewuifd. “Ik dacht dat een onveilige sfeer op school juist weer in de mode was”, zegt de directeur van het instituut.

“Als een mode-gigant als Martijn N. zo’n sfeer creëert, wie ben ik dan om daar wat aan te doen? Nee echt, sorry aan de studenten, maar ik dacht dat onveiligheid zeer en vogue was. En ik heb er zelden naast gezeten.”

“Ook een cultuur van burnouts krijgen en racistische opmerkingen was naar mijn inzicht een opkomende trend”, zegt de directeur. “Elkaar afsnauwen, vernederen, dat doen ze ook op kunstacademies. En is mode dan geen art?”

Een hoofddocent aan de AMFI sluit zich daarbij aan. “Ik dacht dat dit het jaar zou worden van hoge dikke zolen, de kleur beige, outdoor-kleding, het n-woord gebruiken, Juicy Couture, wandelschoenen en het openbaar vernederen van een van mijn nieuwe studenten. Maar nee. Niet alles daarvan in ieder geval.”

Het spijt de directeur echt. “Nogmaals: ik dacht dat mode cyclisch was, en racisme, seksisme en coke snuiven om harder te kunnen werken en het te kunnen maken in deze zeer competitieve industrie gewoon, net als the eighties, weer helemaal terug waren. Niet dus! My bad”, aldus de directeur.

Hoe het ook zij, de directeur hoopt dat hij kan blijven en hij belooft beterschap. “De wintercollectie komt er snel aan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ben nie Girl (17), het onderwerp gaat toevallig over het schoolhoofd van een kunstacademie, die zoals jij erotische spelletjes zeer waardeert. Wellicht kun je het beter bij hem proberen dan hier.

Reageer
gravatar

De directeur van AMFI creëert nu ook voor de lezers (readers, red.) van de De Speld een onveilige sfeer met zijn veel te lange wezenloze gebazel (gelul, red.)

Reageer