Libin Jose / Shutterstock.com

Waarom vinden we het zo interessant als iemand uit het buitenland iets over Nederland zegt? We vroegen het Pradeep (3)

Elke keer is het weer een moment waarop de Nederlander zijn oren spitst: een prominent figuur uit een ander land heeft zich in Nederland verdiept en deelt zijn bevindingen met de rest van de wereld. Waarom vinden Nederlanders dit toch altijd zo interessant? We vroegen het Pradeep (3) uit India.

Na drie keer bellen neemt Pradeep de telefoon op. Hij lag nog te slapen, verontschuldigt hij zich. We vragen hem waar toch die Nederlandse neiging vandaan komt om elke buitenlandse mening over Nederland tot nieuws te verheffen. Pradeep heeft geen idee wat we bedoelen. Interessant.

Is die neiging uniek in de wereld, vragen we Pradeep. We horen onverstaanbaar gebrabbel, gevolgd door een flinke huilbui. Zo hadden we er nog niet naar gekeken.

Laatste vraag dan, want Pradeep moet ook weer door. Of we in Nederland niet collectief lijden aan een schromelijke zelfobsessie. Aan de andere kant van de lijn blijft het stil. Die stilte zegt eigenlijk alles.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben benieuwd hoe Alina a21 c.s. over ons denkt. Gezien de lage interesse in haar diensten en mijn reacties moet dat niet fraai zijn.

Reageer
gravatar

Manon, het is erger. Deze publicatie spot met zielige onaanraakbare (dalit, red.) kinderen die geen woord Nederlands verstaan en zelfs nooit hier zijn geweest.

Het is buitengewoon schrijnend (disturbing, red.) hoe Nederlanders racistisch en denigrerend over buitenlanders spreken en schrijven.