Studio Speld / Shutterstock

Ook buitenland gaat staken op Malieveld vanwege stikstof

Rest van de wereld pikt het niet langer

Na de boeren en de bouw gaat volgende week ook het buitenland staken op het Malieveld. Het buitenland is verantwoordelijk voor 35 procent van de stikstof in ons land.

Tienduizenden Esten, Paraguayanen en Maleisiërs zijn van plan om in gondels, tuktuks en sneeuwscooters naar de hoofdstad te trekken en hun onvrede te laten horen. “Sinds de stikstof-uitspraak van de Raad van State ligt het buitenland helemaal stil”, legt de Chileense Carlos Zúñiga uit. “We kunnen niet bouwen, niet boeren. En dat allemaal omdat de milieugekte is toegeslagen in Nederland. We zijn het beu.”

“Als buitenland voelen we ons niet erkend door de Haagse politiek”, foetert de Oegandees Martin Howaru. “Mensen die niet in Nederland wonen hebben niets te zeggen in dit land. Is dat nog democratie? We pikken het niet langer. Het wordt tijd dat er ook geluisterd wordt naar mensen die aan deze kant van de Witte Nijl wonen.”

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik kom je halen!
Ik ben toch net in Afrika om kansparels (stemvee) op te laden.
Voor een gratis huis en uitkering krijg ik er heel wat mee.

gravatar

Wisten jullie dat die kut-Indonesiërs elk jaar het halve bos in de fik steken, waar Maleisië dan enorm last van heeft.
Plus stikstof, fijnstof, CO2, minder O2, uitputting van de aarde, erosie, aardverschuivingen, …

Net zoiets in Brazilië.

Daar zouden ze eens over moeten protesteren!

‘s Kijken, hoe heten ze ook alweer? Stinkmedaillon ofzo?

Reageer
gravatar

bedoel je nu te zeggen dat we nooit uit Indonesië hadden moeten vertrekken en die opstand halverwege de vorige eeuw iets harder hadden moeten aanpakken? Of hadden de Indonesiërs toen ze onafhankelijk werden en er nog geen stikstofprobleem bestond, al het oerwoud direct tot de grond moeten afbranden, zodat er nu geen palmolietekorten zouden dreigen!

gravatar

Je kunt ook gewoon Nederlands schrijven in plaats van zo interessant te doen op een satirische internetpagina. De ‘verengelsing’ van onze samenleving is al erg genoeg.

gravatar

Bedoelt u :

Ik vind de‘ verengelsing’ van onze samenleving al erg genoeg. Ik kan het daarom niet uitstaan dat sommige mensen op dit forum daar aan meedoen.

gravatar

Beste Erno (uit België?), helaas heeft Trump nooit de moeite genomen om Nederlands te leren, maar u kunt zijn berichten ook vertalen voor De Speld. Neem daarvoor contact op met zijn zevende woordvoerder, Stephanie Grisham als ze nog niet de laan is uitgestuurd.

gravatar

Wel ja, waarom niet? Mijn mooie Den Haag is weer de dupe.

Vorige keer de boeren die met hun tractoren de stad plat legde en nu de bouwers met hun voertuigen.

En dat allemaal door het gestuntel van het kabinet met hun belachelijke milieunormen.

Not funny!👎🏻👎🏻👎🏻

Corrie.

Reageer