Shutterstock: hxdbzxy

Shutterstock: hxdbzxy

Geen angst voor wereldwijde crisis door Evergrande: ‘Afgebakend Chinees probleem’

‘Besmettingsgevaar voor financiële sector is klein’

Hoewel economen waarschuwen dat de wereldeconomie zou kunnen instorten als de Chinese vastgoedreus Evergrande omvalt, maken de meeste regeringsleiders zich nog geen zorgen. Zij zien de kwestie als een afgebakend Chinees probleem.

“Ik ben ervan overtuigd dat de Chinezen in staat zijn dit onder controle te houden”, zegt de Franse president Emmanuel Macron. “Rigoureuze maatregelen kun je aan hen wel overlaten. Het besmettingsgevaar voor de financiële sector is klein. Dit gaat geen wereldwijde crisis opleveren.”

Premier Mark Rutte verwacht dat de Chinese regering de rest van de wereld goed op de hoogte zal houden: “Zij zullen het als hun verantwoordelijkheid zien om anderen niet mee te slepen in een eventuele crisis. Met de juiste informatie kunnen we op tijd ingrijpen als dat nodig is.”

Naar verluidt ontstonden de problemen bij projectontwikkelaar Evergrande toen een vleermuis een hypotheek wilde afsluiten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

★★★

1. De laatste zin is té fabelachtig.
2. Bovendien is bij onze vastgoedprins niet eerst informatie ingewonnen (Zie de reactie van mijn lieve zus Betsie.)

Maar al met al is het bericht een goede persiflage. Helaas toch twee sterren minder vanwege de beide missers.

Reageer
gravatar

Waarom heeft het immer betrouwbare De Speld – voor vage kennissen althans – niet Rudolf Julius opdracht gegeven om eerst even over het gevolg (de impact – Red.) voor de EU te informeren bij ‘s lands grootste vastgoeddeskundige Bernhard Van Vollenhoven?

Reageer
gravatar

Ik kan met een groep onbetaalde vrijwilligers binnenkort voor het luttele bedrag van 28 miljoen elke gewenste hoeveelheid waardeloze Chinese aandelen van Evergrande gratis en voor niks leveren aan Wopke Hoekstra. Uit liefdadigheid!