Shutterstock / Alexandros Michailidis

Shutterstock / Alexandros Michailidis

Hoekstra bouwt partij opnieuw op door CDA’ers te bezoeken in zaaltjes in Beiroet, Sydney en Beijing

CDA-leider Wopke Hoekstra wil de komende jaren gebruiken om zijn partij opnieuw op te bouwen door de kiezer in de kleine zaaltjes op te zoeken in het buitenland.

“Om te weten wat er speelt bij de kiezer, moet je echt het land uit: Egypte, Libanon, Indonesië, ze kunnen overal zitten”, stelt Hoekstra. “Mensen in Beijing voelen zich vaak niet gehoord door mensen in de Randstad. Ze zeggen dat het voelt alsof je een hele andere taal spreekt. Dat doet het CDA weinig goeds.”

Hoekstra ziet enorme uitdagingen: “We hebben lang gezocht waar de kern van ons electoraat nou eigenlijk zit. Ik sprak bijvoorbeeld laatst een kiezer in Kabul. Bij hem leeft een enorme onvrede en wantrouwen in de overheid. Daar moeten we iets mee.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoekstra weet niet hoe het is om last te hebben van een coati in zijn lucumaboom. Dus waarom hij op die post komt is mij een raadsel…

Reageer
gravatar

Wat een verspilling van tijd en geld.
Christelijke politici kunnen beter in Nederlandse kerken samen met gelovigen de Almachtige Heere bidden dat Hij alle christenen verplicht te stemmen op politici die Zijn Verboden en Geboden boven de wetten van ons land stellen.

Reageer
gravatar

Heel juist, collega.

Bij ons lopen de kerken leeg. Daardoor zitten er steeds minder euro’s en knopen in collectieschalen of -zakken alsmede de offerblokken. Daardoor verarmen wij. Wij kunnen ook niet meer voldoen aan de verplichte afdrachten aan het Vaticaan.

Mijn voorstel

Verplichte betaling van Kerkbelasting door elke belastingbetaler. Immers ook de niet-gelovigen profiteren van de Goede Daden van de Heer, Jezus, Heilige Geest en voor katholieken ook de Heilige Maagd.

Ik stel 10 % kerkbelasting van het bruto-inkomen voor. Daar redden we het net mee.