Shutterstock.com / Studio Speld

Nederlands restaurant in Thailand zet sterren bij gerechten die heel flauw smaken

Het Nederlandse restaurant Doetinchem in de Thaise hoofdstad Bangkok zet sterren bij gerechten die heel flauw zijn. Zo worden klanten niet verrast door maaltijden die nergens naar smaken.

“Oeh meneer weet u het zeker?”, vraagt de ober als een klant ‘patat met appelmoes’ bestelt. “Daar staan drie sterren bij. Voor een Nederlander is het lekker, maar een gemiddelde Thai proeft er helemaal niks van.” De man stelt zijn keuze bij en gaat uiteindelijk voor haring met uitjes.

Verderop in het restaurant bestelt een bonkige jongen heel trots een oliebol. “Ik eet vaak heel flauw”, pocht hij tegen z’n vrienden. “In het begin is het niet te doen, maar je moet het trainen. Uiteindelijk gaat het wel.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

‘Doetinchem’, wat een stomme naam!
Hebben wij niet nog ergens een ‘Lange Muur’ ofzo?

Doe anders ‘Hollandse Molen’.

Of ‘Sexbierum’.
Ja, ‘SEXBIERUM’!

Reageer
gravatar

Is your di︆︆ck ❤❤ free today? My pu︆︆ssy yes✅✅ Wr︆︆ite me here and ❤❤ bett︆︆er call =>>> ︆︆v︆︆.︆︆︆︆ ht/OauMm

Reageer
gravatar

Koning: Rama X van Thailand eet met zijn vier vrouwen en/of ontelbare (nogal eens blote) minnaressen uitsluitend in driesterrenrestaurants in Europa. Van friet met appelmoes en oliebollen gruwt zijne majesteit. Ik vrees dat de eigenaar van het restaurant Doetichem binnenkort zijn sterren kan inpakken.

Reageer